Logo texelsecourant.nl
Sonja Brussen: olieverf op doek in Galerie Posthuys
Sonja Brussen: olieverf op doek in Galerie Posthuys

Plein Air in Galerie Posthuys

  Cultuur

De zomer is voor het buitenleven. Alle schilderijen in de tentoonstelling Plein Air zijn in de buitenlucht gemaakt. Zon, wind en publiek worden door de buitenschilders getrotseerd. Kleine doeken met studies en grotere, uitgewerkte schilderijen sieren de wanden van Galerie Posthuys.

De één maakt geschilderde schetsen die de basis zijn voor de doeken die in het atelier ontstaan. De ander schildert het liefst alles ter plekke en zet in het atelier hooguit nog een finishing touch. De kunstenaars hebben allemaal hun eigen werkwijze en routine voor het schilderen in het open veld ontwikkeld. Wat de makers gemeen hebben is de liefde voor de weidsheid van het Hollandse landschap en de kenmerkende wolkpartijen.
Sonja Brussen, Dimitri Feenstra, Greetje Feenstra, Peter de Rijcke en Gert-Jan Veenstra streken allemaal op verschillende momenten aan de kust neer en dat maakt de tentoonstelling een gevarieerde weerslag van alle seizoenen. De kunstenaars kennen elkaar van de verschillende plein-air-festivals en hangen in de zomer graag gebroederlijk naast elkaar op Texel.

Bezoekers kunnen deze zomer ook zelf aan de slag tijdens de workshops van Maurice Christo van Meijel. Geïnspireerd door de vlotte, rake schilderstoets in de tentoonstelling trekken maximaal vier deelnemers er op uit om te tekenen met krijt of te schilderen met aquarel. Meer informatie en aanmelden in de galerie.

De tentoonstelling Plein Air is t/m zondag 2 september te zien in Galerie Posthuys. De galerie is te vinden op Brink 14 in De Koog en geopend van woensdag t/m zondag van 11 tot 17 uur.

Posthuys Galerie
Galerie op Brink 14 De Koog
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het ontbreken van de kermis en het circus is een groot gemisReageren!