Myrthe op het podium bij De Toegift @Klif12
Myrthe op het podium bij De Toegift @Klif12

Dit artikel is geschreven door
Artex Kunstenschool

School of the Arts, music school, dance school, theatre school and courses fine arts

Nog meer Artex-talent: Texelse aangenomen op Koningstheateracademie

Cultuur

De 19-jarige Myrthe Rump is aangenomen voor het voorbereidend jaar van de Koningstheateracademie in Den Bosch, dé opleiding voor cabaretiers.

Rump was er al vroeg bij met optreden. Als klein meisje stond ze al graag op het podium. Sinds haar 9e heeft ze les bij Artex. "Ik heb ontzettend veel gedaan bij Artex. Ik ben begonnen met dwarsfluitles, heb verder dansles gehad, pianoles, muziektheorie tot en met C, en natuurlijk zangles. En nog meer, teveel om op te noemen!"

Myrthe wist dat ze beroepsmatig iets wilde gaan doen met haar talent, maar vond het conservatorium te eenzijdig. De openbaring kwam toen ze vijf jaar geleden bij De Toegift @Klif12 ging werken. "Daar heb ik kennisgemaakt met de wereld van de kleinkunst. Een wereld die mij direct aansprak omdat het heel divers is; muziek, cabaret, zelf conferences schrijven, reproduceren. Er zit gewoon heel veel in en dat vind ik tof. Terwijl ik aan het werk was tijdens voorstellingen zag ik veel verschillende artiesten op het podium voorbij komen. Daar werd ik heel enthousiast van en stiekem ook een beetje jaloers omdat ik er zelf graag wilde staan! Toen wist ik: dit wil ik later gaan doen."

Myrthe staat nu zelf ook bij De Toegift op het podium met het eigen avondvullende programma van Klif12. "Superleuk en gezellig, en natuurlijk fijn om ervaring op te doen. Uiteindelijk wil ik eigen materiaal ontwikkelen, zelf liedjes schrijven. Mijn grote voorbeelden? Brigitte Kaandorp, omdat ze niet alleen grappig is, maar ook hele mooie liedjes kan schrijven. En Acda en De Munnik. Hun woordenschat is fantastisch. Zij kunnen als geen ander met mooie woorden en zinnen een situatie beschrijven."

Wil ze later haar eigen 'one woman show'? "Ik heb op dit moment nog niet echt een voorkeur. In je eentje is het denk ik best wel zwaar, maar natuurlijk ook heel vet als je dat voor elkaar krijgt. Met een groep of duo lijkt me ook leuk. Dat is het mooie aan de opleiding die ik ga doen; je kunt afstuderen als solo-artiest, maar je kunt tijdens de opleiding ook een goede partner vinden of een groep waardoor je uiteindelijk afstudeert als duo, trio, kwartet of zelfs als groep van tien man. Er kan tijdens de opleiding van alles gebeuren!"

Artex wenst Myrthe veel succes op de Koningstheateracademie!

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 6 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 9 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 11 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 13 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00