Logo texelsecourant.nl
Foto: Bert Kooijman

"Verhalen in de wind" 25 augustus in De Waal

  Cultuur

In De Waal vindt op zaterdag 25 augustus voor de achtste keer het tweejaarlijkse festival "Verhalen in de wind" plaats.

Uit een groot aantal aanmeldingen van vertellers heeft de organisatie zeven vertellers geselecteerd. Zij mogen in de huiskamers verschillende keren hun verhaal vertellen en 's avonds nogmaals in het dorpshuis De Wielewaal. Het zijn allen doorgewinterde en zeer ervaren vertellers en een enkeling zal ook nog een muziekinstrument meenemen. We kunnen dan ook stellen dat we de toppers onder de vertellers op 25 augustus naar De Waal halen. De namen zijn:

Marin Millenaar, Hanna'Floor de Roos, Esther Kornalijnslijper, Mieke Aalderink, Raymond Uppelschoten, Chris de Backer en Veerle Ernalsteen. De laatste twee komen uit België. In zeven Waalder huiskamers zal een verteller aanwezig zijn die de bezoekers zal boeien met een spannend, ontroerend of komisch verhaal van ongeveer een half uur. Daarna wisselen de bezoekers van huis en gaan naar de volgende verteller die hen opnieuw zal verrassen met een boeiend verhaal. Zo worden in de loop van de middag 3 vertellers bezocht. Daarna kan worden deelgenomen aan een maaltijd in het dorpshuis. In de loop van de avond zullen alle vertellers in het dorpshuis nog een verhaal vertellen.

De avond wordt afgesloten met muziek van Texelse bodem. De groep "GAP" zal een weergaloos en daverend optreden verzorgen ter vermaak van vertellers en publiek. Hing u vroeger ook niet aan de lippen van uw vader, moeder, schoolmeester of juf die de klas muisstil kreeg met een spannend verhaal. Wie wil dat niet wéér kunnen beleven? Laat dit jaar de kans niet voorbij gaan om in het kleinste dorp van Texel dit bijzondere sfeervolle festijn mee te maken.

Voor nadere informatie en het bestellen van kaarten kunt u onze website bezoeken: www.verhalenindewind.wordpress.com Ook is informatie te krijgen bij Bert Kooijman, Hogereind 4 De Waal alwaar ook kaarten te bestellen zijn.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Een vliegende auto die door de politie bij calamiteiten vanaf vliegbasis Leeuwarden wordt ingezet op de Waddeneilanden.Reageren!