Logo texelsecourant.nl
De nieuwe expositie is tot eind oktober te zien.
De nieuwe expositie is tot eind oktober te zien. (Foto: Flora)

Flessenpost in nieuwe expositie Flora

  Cultuur

In Schipbreuk-en Juttersmuseum Flora is een nieuwe zomerexpositie geopend, het thema van deze expositie is 'De wereld van de flessenpost'. De expositie is tot eind oktober te bezichtigen, dagelijks van 10:00 tot 17:00 uur.

Leuke brieven, gekke brieven, liefdesbrieven, gedichten, tekeningen en zelfs foto's zijn 'verzonden' per fles en op het strand aangespoeld. Ook de vele flessen waarin de flessenpost heeft gezeten, in alle vormen en maten worden tentoongesteld. Van over de hele wereld zijn er flessenposten te zien en te lezen. Een deel van de verzameling is van de 75-jarige jutter Wim Kruiswijk uit Zandvoort, Wim verzamelt al bijna veertig jaar lang flessenposten en heeft er in al die jaren ruim 1.200 gevonden. De meest bijzondere van zijn unieke verzameling zijn opgenomen in de expositie. Ook alle flessenposten van juttersmuseum Flora zelf zijn te bekijken.

Een 'topstuk' vormt het 'liefdeskistje'; een kistje vol met spulletjes van het Engelse stel Jonathan en Rebecca, die nadat Rebecca de verkering uit maakte, door Jonathan vanaf de kust in Engeland de zee werd gegooid. Het kistje, vol met brieven, foto's, knuffeltjes en zelfs pikante 'kadootjes', spoelde vervolgens aan op het Texelse strand.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Aanwezigheid van de pers werkt belemmerend om vrijuit te kunnen sprekenReageren!