Logo texelsecourant.nl
Bij "Skemere" op het voetbalveld van ZDH staan er ook skemerbankjes, zoals deze in De Westen.
Bij "Skemere" op het voetbalveld van ZDH staan er ook skemerbankjes, zoals deze in De Westen. (Foto: Mare van der Mast)

Skemere: Dichter in de dug out en singer songwriter in het doel

  Cultuur

Een dichter in de dug out en een singer songwriter in het doel. Vrijdagavond 15 juni geen voetballers op het veld van ZDH in Den Hoorn, maar gedichten, verhalen en muziek op de manifestatie "Skemere".

Een initiatief van voormalig Eilanddichter Mare van der Mast. "Ik liep al wat langer met idee om poëzie, muziek en verhalen samen te brengen. Ik denk dat die combinatie veel mensen aanspreekt. Ik dacht eerst aan een schemerwandeling, maar toen de organisatie van Klifhanger met het idee kwam om dit op het voetbalveld te doen, was ik meteen enthousiast. Het is een mooie, beschutte locatie. De combinatie van een dichter in de dug out en een singer songwriter in doel is ook heel grappig." Het begint om 21:30 uur, als de schemering langzaam begint in te zetten. Geen toeval, verwijst ze naar de naam van het festival. "Skemere is eigenlijk een Texels werkwoord. Buiten zitten tot de schemering invalt. Mijn opa deed het vroeger ook. Hij ging 's avonds in de tuin zitten skemere. Een mooi poëtisch woord, daarom past het zo goed bij deze manifestatie."

"Skemere" wordt met een gedicht geopend door Eilanddichter Roop, Laurie Brons zingt een lied en Jaap en Roos Dros zingen meerdere gedichten. Ina Schrama vertelt een Texelse sage over de schemering, Mare van der Mast en Anna Trap introduceren liedpoëzie, een deels gezongen gedicht. Er speelt een pianist en er zijn andere optreden. Er staan ook speciale skemerbankjes, gemaakt door Mare's echtgenoot Friso. Met tekeningen van een kunstenaar uit India en bijpassende gedichten.

Entree €10,-, met Klifhangerboekje €8,-.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!