Logo texelsecourant.nl
Esmée tijdens een optreden in De Toegift @Klif12
Esmée tijdens een optreden in De Toegift @Klif12

Artex-talent aangenomen op prestigieuze Frank Sanders Akademie

  Cultuur

De 20-jarige Esmée Pieters, die sinds haar 11e zang- en danslessen volgt bij Artex Kunstenschool Texel, is aangenomen op de prestigieuze Frank Sanders Akademie voor Musical en Muziektheater. Na de pittige auditierondes, die bestaan uit dans, zang en spel, mag Pieters zich tot de slechts twintig uitverkorenen rekenen die per jaar worden aangenomen. “Ik had twee jaar geleden al een keer auditie gedaan, maar toen lag ik er in de laatste ronde uit. Dat was echt balen. Nu twee jaar verder vond Arlene Coyle, mijn zangdocente bij Artex, dat ik het nog een keer moest proberen. En het is gelukt. Ik ben zo blij! Ik ben er nu ook echt helemaal klaar voor.”

Esmée woonde tot groep 6 in Amstelveen en verhuisde toen naar Texel. Hier volgde ze bij Artex diverse soorten danslessen waaronder klassiek ballet en moderne dans. En natuurlijk zangles van Arlene. “Ik vond de lessen van Arlene zo fijn dat ik altijd bij haar ben gebleven. Zelfs nu ik in Amsterdam naar school ga blijf ik voor m’n zanglessen naar Texel komen. Ik heb het gewoon heel erg naar m’n zin bij haar.”

Arlene heeft altijd vertrouwen gehad in het talent van Esmée. “Ze heeft talent, maar ze heeft er ook keihard voor gewerkt. Zo zie je maar dat hard werken loont. Ik vind het fantastisch dat ze is aangenomen en welverdiend!“
Esmée: “Arlene heeft me enorm gestimuleerd en geholpen. Met liedjes uitzoeken, oefenen, et cetera. Ze heeft er altijd vertrouwen in gehad dat de Frank Sanders Akademie voor mij een goede keuze zou zijn en dat het me zou gaan lukken. Dat gaf me een heel goed gevoel.”

Op de vraag of Esmée een ultieme droomrol heeft moet ze lang nadenken. “Ik heb ooit in De Cocksdorp in Elisabeth gespeeld. Dat is natuurlijk een fantastische rol van Pia Douwes. Als ik er dan eentje moet kiezen, dan die. Die outfits, prachtig! Maar ik ben allang blij als ik een keer een rol in een musical krijg.”

Esmée is Artex heel dankbaar. “Veel mensen die ik bij de audities heb ontmoet, hebben al best wat ervaring en konden bij grote scholen en bekende vooropleidingen terecht. Ik zat ‘gewoon’ op Texel. Maar ik heb dit wel dankzij Artex bereikt. Het is dan misschien maar een kleine kunstenschool op Texel, ik heb er superveel aan gehad, zowel aan de zang- als de danslessen. Ook is het fijn dat Artex veel organiseert zoals het solistenfestival en het ensemblefestival, waardoor je al op jonge leeftijd podiumervaring kunt opdoen. Ik vind het tof dat dit op Texel gewoon allemaal mogelijk is.“

Esmée werkt in de weekenden bij De Toegift @Klif 12. “Ook daar kan ik veel ervaring opdoen in het optreden voor publiek. Heel fijn!”

Artex feliciteert Esmée met deze geweldige prestatie en wenst haar heel veel succes met de opleiding!

Artex Kunstenschool
School of the Arts, music school, dance school, theatre school and courses fine arts
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Aanwezigheid van de pers werkt belemmerend om vrijuit te kunnen sprekenReageren!