Logo texelsecourant.nl
Vrijdagavond onder meer een optreden van de Chansongroep, begeleid door Claudia Reij.
Vrijdagavond onder meer een optreden van de Chansongroep, begeleid door Claudia Reij.

Franse chansons tijdens Café Chantant

  Cultuur

Zingen staat centraal tijdens Café Chantant vrijdagavond 8 juni in De Waldhoorn in Den Hoorn. Aanvang 20:30 uur.

Het belooft een bijzondere avond te worden, met veel Franse chansons, maar ook covers van The Police, Supernova en anderen. 

Het eerste gedeelte van de avond wordt verzorgd door de Texelse zangpedagoge en zangeres Claudia Reij, als docent verbonden aan Artex, en de chansongroep bestaande uit zo'n tien Texelse vrouwen die Claudia begeleidt.

De Chansonsgroep brengt bekende en minder bekende vooral Franse chansons ten gehore. Er komen liedjes voorbij van Jaques Brel (Amsterdam), Michel Fugain (Belle Histoire), Zaz (Je veux), Edith Piaf (Hymne de l'Amour) en vele anderen. Voor de pauze ook andere optredens, zoals enkele "echte pareltjes" van Texel: getalenteerde jonge vocalisten die Claudia de afgelopen jaren heeft begeleid in het zingen. Het repertoire omvat diverse genres. Stevige nummers, zoals van The Police, Champagne Supernova en Miss Celie's Blues.

Het tweede gedeelte van de avond kunnenj bezoekers onder begeleiding van de "alles spelende pianist" Nicky ten Bosch uit volle borst meezingen. In het Nederlands, Engels en wellicht ook in het Frans.

Entree €10,-, op vertoon van Klifhangerboekje (Cadeau) €8,-.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!