Gezelligheid op de Amusetour in 2017.
Gezelligheid op de Amusetour in 2017. Foto's: Liselotte Schoo

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Culinaire wandeling in Oudeschild

Cultuur

Op de haven van Oudeschild wordt vrijdag 29 juni van 18:00 tot 22:00 de tweede Amusetour van het jaar gehouden. In totaal doen acht restaurants mee aan de culinaire route, zij verzorgen allemaal een gerechtje met bijpassende dranken.

Amusetour strijkt neer in Oudeschild

De amuses in Oudeschild geven een knipoog naar de omgeving: de haven, maar ook het achterland van Oudeschild met vers fruit en de slagerij. Zo komen alle smaken én lokale ingrediënten uit de omgeving aan bod. Denk bijvoorbeeld aan oesters, coquilles met zeekraal, of het Texelse rundvlees. De culinaire stops zijn bij Visrestaurant 't Pakhuus, Brasserie TX, De Compagnie, Restaurant Havenzicht, Eetcafé de Kombuis, De Oude Vismarkt, Ingrid Hennink en nieuwkomer LvY Indonesian Gastronomy by Anneke's Kitchen. De drie laatstgenoemden vindt de bezoeker op een verrassende locatie.

Een complete avond uit

De Amusetour is een avondvullende culinaire wandeling met livemuziek op diverse deelnemende locaties. En inmiddels niet meer weg te denken is de 'bubbelboot'. Tussen Visrestaurant 't Pakhuus en De Compagnie vaart de Bubbelboot, deze brengt bezoekers van de ene naar de andere amuse. Vanaf 21:00 uur is de afsluitende dessert amuse verkrijgbaar naast De Compagnie, waarna de knallende afsluiter om 22:00 uur ook van start gaat. Het blijft nog een verrassing wat deze afsluiting precies is.

Kaartverkoop

De passe-partouts kosten €49,50 per persoon, voor een compleet 'achtgangen-walking-dinner' mét bijpassende dranken. Kaarten zijn tot 28 juni verkrijgbaar via de website van Amusetour (www.amsuestour.nl) en bij de deelnemende restaurants. Via de Facebookpagina van Amusetour Texel (www.facebook.com/amusetourtexel) worden sneak previews van de amuses gegeven en is er meer informatie over het evenement beschikbaar.

Amusetour Texel


Een ideale manier om kennis te maken met de Texelse keuken is de Amusetour Texel, waarbij met een passe-partout een eigen route uitgestippeld wordt langs deelnemende restaurants. De deelnemende restaurants doen hun uiterste best om te laten zien en proeven waar ze in uitblinken en schenken bij de gerechtjes die ze serveren een bijpassende drank, alcohol en non alcohol. Bezoekers met dieetwensen kunnen dit via de online kaartverkoop melden, zodat het menu hierop aangepast kan worden.

Meer info en kaartverkoop:

www.amusetour.nl

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 3 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 8 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen gisteren 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1