Logo texelsecourant.nl
Foto: Alice Allegri Rodriguez

Zomeravondconcert in de Hoornderkerk

  Cultuur

Dinsdagavond 5 juni gaat de zomeravondconcertserie van dit jaar van start met een concert van Emma Roijackers (viool) en Riëtte Olthof (piano) in het kerkje van Den Hoorn. Emma studeert aan het Conservatorium van Amsterdam bij Ilya Grubert en won verschillende prijzen, onder andere bij het Prinses Christina Concours. Ze volgde masterclasses bij Jaap van Zweden en Emmy Verhey en heeft meerdere keren in het Concertgebouw in Amsterdam opgetreden. Riëtte Olthof groeide op op Texel en kreeg daar zowel viool- als pianolessen (onder andere aan de Artex Kunstenschool). Na een aantal jaren pianolessen gevolgd te hebben bij Rachel Vroom, studeerde zij verder aan het Utrechts Conservatorium bij Hans Eijsackers en daarna bij Frank van de Laar aan het ArtEZ Conservatorium Zwolle waar ze haar master in 2016 met een 9 afsloot. Emma en Riëtte zullen een aantal vrolijke werken uit het omvangrijke repertoire voor viool en piano laten horen. Het concert opent met de frisse 8e vioolsonate van Beethoven, daarna volgt een hoogromantisch en zeer virtuoos stuk van de Poolse vioolcomponist Henryk Wieniawski gebaseerd op thema's uit de opera Faust van Charles Gounod, gevolgd door de mooie en vriendelijke 1e sonatine van Schubert en tot slot de bekende en opzwepende Roemeense dansen van Bartók.

Het concert begint om 20.15 uur. Er wordt geen entree geheven, wel is er gelegenheid voor een vrijwillige bijdrage na afloop.

Zomeravondconcerten Texel
De Zomeravondconcerten zijn méér dan een inspirerende internationale concertserie.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Een vliegende auto die door de politie bij calamiteiten vanaf vliegbasis Leeuwarden wordt ingezet op de Waddeneilanden.Reageren!