Logo texelsecourant.nl

Hoofdrol voor de jeugd bij voorjaarsconcert KTF

  Cultuur

In het jaar dat het Koninklijk Texels Fanfarecorps haar 127-ste verjaardag viert, toonde het gisteravond aan springlevend te zijn. Het enthousiasme spatte er bij het corps met flink wat jongelingen van af.

De jeugd heeft de toekomst moet KTF gedacht hebben en dus was er extra aandacht voor Daan, Delano, Karlijn en Ruben. Zij lieten zien dat fanfare niet alleen voor 'grijze koppen' is. Ze vermaakten zich opperbest, net als de andere leden van het fanfarecorps dat onder leiding staat van Wendy Prins.

Ook de muziek was bij tijd en wijlen van deze tijd. Zo werd na de openingswoorden van Robin van Sambeek: 'hallo allemaal, wat fijn dat u er bent' de tune ingezet van het populaire programma De Luizenmoeder. Het deuntje is maar al te bekend en het publiek deed dan ook direct enthousiast mee. KTF wist het nummer lang te rekken en dit kwam de sfeer alleen maar ten goede. Het werd een traditioneel avondje fanfare. 

Na de opening volgde een gevarieerd programma met zwaar en lichter werk, waarbij de jeugdleden in het eerste deel van het programma een groot aandeel hadden. Naast wat traditioneler werk als 'Out of Africa' en een stuk van Bach werd onder meer 'Eye of a tiger' ten gehore gebracht. Eén van de hoogtepunten was de solo van Suzane Vlaming bij 'A tribute to Amy Winehouse'. 

Job Schepers
Verslaggever op een geliefd bananeneiland| Horecaverslaggever| Texelse Courant| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
reageer als eerste
Meer berichten