Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Bioscoop

Nieuws voor jong en oud in Cinema Texel

Cultuur

Met Game Night en Pieter Konijn is er voor zowel jong als oud wat nieuws te beleven in Cinema Texel. Operaliefhebbers kunnen weer terecht bij een liveregistratie vanuit het Royal Opera House in Londen. Ditmaal met een compleet -Bernstein-programma.

Game Night

Jason Bateman (de Horrible Bosses films, tv-serie Arrested Development, Ozark) en de voor een Oscar® genomineerde Rachel McAdams (Spotlight, Dr. Strange) werken samen in de door John Francis Daley & Jonathan Goldstein geregisseerde New Line Cinema actie-komedie Game Night. De hoofdrollen van Max en Annie worden vertolkt door Bateman en McAdams. Voor hun wekelijkse spelletjesavond voor koppels wordt de lat hoger gelegd wanneer Max's charismatische broer, Brooks (Kyle Chandler), een moord mysterie partijtje organiseert compleet met neppe schurken en FBI agenten. Dus wanneer Brooks wordt gekidnapped, hoort dat bij het spel... toch? Maar wanneer de zes uber-competitieve spelers vastberaden zijn om de zaak op te lossen en te winnen, ontdekken ze dat dit 'spel', noch Brooks, is wat het lijkt. In de loop van één chaotische nacht bevinden de vrienden zich steeds dieper in de problemen. Elke stap leidt weer tot een onverwachtse nieuwe wending. Geen regels, geen puntentelling en geen idee wie alle spelers zijn. Dit wordt óf het leukste spel ooit, óf ... game over.

Pieter Konijn

Pieter Konijn is de verfilming van Beatrix Potters tijdloze verhaal over de eigenwijze en ondeugende Pieter Konijn. De avontuurlijke held Pieter Konijn is geliefd bij meerdere generaties lezers. Nu krijgt hij de hoofdrol in de eigentijdse en stoere live-action animatiefilm voor de hele familie. De strijd tussen Pieter en meneer Verhoef om de moestuin loopt ontzettend uit de hand. Ook proberen ze allebei in de smaak te vallen bij hun lieve buurvrouw Bea. Zij is gek op dieren, terwijl meneer Verhoef juist een hekel heeft aan het 'ongedierte' dat zijn tuin probeert te verwoesten.

Bernstein Celebration Live vanuit het Royal Opera House in Londen

The Royal Ballet viert de honderdste geboortedag van Leonard Bernstein met een compleet -Bernstein-programma van de hand van zijn vaste choreografen Wayne McGregor, Liam Scarlett en Christopher Wheeldon. Leonard Bernstein was een van de eerste klassieke componisten in Amerika die zowel een breed publiek als de critici kon bekoren. Zijn werkwijze was zeer eclectisch – hij ontleende net zo goed inspiratie aan jazz en hedendaagse muziek als aan de traditionele Joodse muziek en Broadway-musicals – en veel van Bernsteins muziekstukken lenen zich ook opmerkelijk goed voor dans. Hij werkte in het bijzonder veel samen met Jerome Robbins, een vruchtbaar partnerschap dat onder meer Fancy Free en West Side Story opleverde. Om de honderdste geboortedag van de componist te vieren, heeft The Royal Ballet zijn drie choreografen samengebracht om de dynamische en dansbare muziek van Bernstein in de schijnwerpers te zetten.

Het volledige overzicht

Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 46 minuten geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 1 uur geleden 1
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 4 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 5 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 23 uur geleden 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00
De toren van de Waalderkerk in de steigers.
ONDERHOUDEND Algemeen 16 apr, 14:10