Belinda van Diesen, Willemijne Keijzer, Ad Harman en Sil van Dijk ontvangen de Cultuurprijs 2018 van wethouder Eric Hercules.
Belinda van Diesen, Willemijne Keijzer, Ad Harman en Sil van Dijk ontvangen de Cultuurprijs 2018 van wethouder Eric Hercules.

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Nieuwe Texelse cultuurprijzen uitgereikt

Cultuur

De organisatie van popfestival Overstag heeft zaterdagavond de Texelse Cultuurprijs 2018 gekregen. Duikclub Texel kreeg de Texelse Erfgoedprijs 2018.

De gemeentelijke prijzen werden uitgereikt tijdens de Cultuurnacht Texel. De organisatie van Overstag kreeg de prijs, omdat het vorig jaar gelukt was om met tien gelegenheidsbands een geslaagd popfestival van twee avonden neer te zetten. De tien bands waren willekeurig samengesteld en hadden elk in een half jaar tijd vijf nummers ingestudeerd.


Duikclub Texel kreeg de Erfgoedprijs 2018 voor de wijze waarop ze meewerken aan een pilot voor onderwaterarcheologie. De duikclub werkt samen met provincie en gemeente om bodemschatten op de Waddenzee te behouden. De duikclub is ook betrokken bij het zogeheten Palmhoutwrak waaruit onder meer de jurk uit de zeventiende eeuw naar boven kwam. De duikclub en Overstag kregen elk een bedrag van €2018,- van de gemeente.


Tine Visser ontving zaterdagavond het eerste cultuurcompliment van de gemeente voor onder meer haar verdiensten bij kunstenaarsvereniging Zout.


Wilma Eelman kreeg het eerste erfgoedcompliment voor haar verdiensten om (agrarisch) cultureel erfgoed te beschrijven en te bewaren en voor haar inzet om de commissie Ruimtelijke Kwaliteit tot stand te brengen.


De prijzen werden uitgereikt door wethouder Eric Hercules (cultuur). Hij werd op zijn beurt verrast door directeur Pauline Folkerts van de Stichting Texels Museum met een prijs namens de Texelse musea. Zij wilden Hercules daarmee waarderen voor zijn inzet als wethouder op cultureel gebied.

Afbeelding
Oudeland overall winnaar Texel Culinair Algemeen 11 uur geleden 23
Afbeelding
Voedselinzameling voor Oekraïne Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Werken bij Het Maartenhuis Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Gouden plaat voor Gone to the Beach met 'Tessel' Algemeen 16 uur geleden 36
Afbeelding
Zeer snelle tijden bij Kidsrun Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Lange Jaap wordt gerenoveerd Algemeen 18 uur geleden 9
Afbeelding
Mooie weer speelt lopers Halve Marathon in de kaart Sport 24 sep., 16:30 4
Afbeelding
Jacqueline zoekt restaurant voor reuzenpompoen Algemeen 24 sep., 14:30 7