Belinda van Diesen, Willemijne Keijzer, Ad Harman en Sil van Dijk ontvangen de Cultuurprijs 2018 van wethouder Eric Hercules.
Belinda van Diesen, Willemijne Keijzer, Ad Harman en Sil van Dijk ontvangen de Cultuurprijs 2018 van wethouder Eric Hercules.

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Nieuwe Texelse cultuurprijzen uitgereikt

Cultuur

De organisatie van popfestival Overstag heeft zaterdagavond de Texelse Cultuurprijs 2018 gekregen. Duikclub Texel kreeg de Texelse Erfgoedprijs 2018.

De gemeentelijke prijzen werden uitgereikt tijdens de Cultuurnacht Texel. De organisatie van Overstag kreeg de prijs, omdat het vorig jaar gelukt was om met tien gelegenheidsbands een geslaagd popfestival van twee avonden neer te zetten. De tien bands waren willekeurig samengesteld en hadden elk in een half jaar tijd vijf nummers ingestudeerd.


Duikclub Texel kreeg de Erfgoedprijs 2018 voor de wijze waarop ze meewerken aan een pilot voor onderwaterarcheologie. De duikclub werkt samen met provincie en gemeente om bodemschatten op de Waddenzee te behouden. De duikclub is ook betrokken bij het zogeheten Palmhoutwrak waaruit onder meer de jurk uit de zeventiende eeuw naar boven kwam. De duikclub en Overstag kregen elk een bedrag van €2018,- van de gemeente.


Tine Visser ontving zaterdagavond het eerste cultuurcompliment van de gemeente voor onder meer haar verdiensten bij kunstenaarsvereniging Zout.


Wilma Eelman kreeg het eerste erfgoedcompliment voor haar verdiensten om (agrarisch) cultureel erfgoed te beschrijven en te bewaren en voor haar inzet om de commissie Ruimtelijke Kwaliteit tot stand te brengen.


De prijzen werden uitgereikt door wethouder Eric Hercules (cultuur). Hij werd op zijn beurt verrast door directeur Pauline Folkerts van de Stichting Texels Museum met een prijs namens de Texelse musea. Zij wilden Hercules daarmee waarderen voor zijn inzet als wethouder op cultureel gebied.

Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 48 minuten geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 3 uur geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5