Afbeelding

Nieuw bij Artex: subgloaming (blacklight tekenen)

Cultuur

Op donderdag 2 november start bij Artex een bijzondere nieuwe cursus: subgloaming, oftewel blacklight tekenen. De cursus wordt gegeven door kunstenaar Remko Koopman, de bedenker van deze techniek.

Subgloaming is een techniek waarin muziek, licht en tekenen samenkomen en elkaar versterken. Subgloam staat voor ‘submerge’ (onderdompelen) en ‘gloaming’ (schemering). In een tijdsbestek van een uur word je meegenomen op een trip door je onderbewustzijn op de klanken van elektronische muziek. Tijdens deze beleving ontstaat een bijzondere rust. Er wordt getekend in een verduisterde ruimte, alleen verlicht door een sterk blacklight, op voorbewerkte vellen papier die hierdoor licht gaan geven. Onder invloed van de muziek wordt met zwarte inkt ‘op het licht getekend’.

De cursus bestaat uit 3 lessen van een uur, vanaf 2 november op 3 donderdagavonden om 19.30 uur bij Artex. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie of om zich aan te melden naar de website van Artex.

Over Remko Koopman
Beeldend kunstenaar en grafisch ontwerper Remko Koopman uit Leiden is sinds kort werkzaam op Texel en stond onlangs in Kunstlokaal Zout met zijn expositie ‘Paradigma’. In 1998 studeerde hij af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag, richting Grafische en Typografische Vormgeving. Sinds 2008 richt hij zich ook op de autonome beeldende kunst. Tevens is Koopman auteur van kunstgeschiedenis boeken. Hij heeft meerdere publicaties op zijn naam staan waaronder boeken over de opkomst en ontwikkeling van Graffiti en Street Art in Nederland.

Afbeelding
Dwaalgast bij de ijsbaan Algemeen 16 uur geleden 26
Afbeelding
Texelse Bierbrouwerij doneert €10.364,- aan Texelse Vuurtoren Algemeen 17 uur geleden 6
Afbeelding
Nieuwe locatie voor Kerstconcert Artex Wereldkoor en Folky Vibes Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Sint op toeristische toer Algemeen 27 nov., 16:40 1
Afbeelding
Denise Betsema op de weg terug Algemeen 27 nov., 12:17 5
Afbeelding
Dorpsbezoeken Sinterklaas niet zonder slag of stoot Algemeen 26 nov., 13:30
Afbeelding
Goede Doelen Sint brengt cadeau mee voor kinderboerderij Algemeen 26 nov., 11:12
Afbeelding
De lezersfoto - Uit koers Algemeen 26 nov., 08:30