Logo texelsecourant.nl
Verlichting, naast de muziek één van de hoogtepunten van Struûn.
Verlichting, naast de muziek één van de hoogtepunten van Struûn. (Foto: Cobie Daalder)

Vierde Struûn Texel met vol programma

  Cultuur

De vierde editie van Struûn Texel komt eraan, op 17, 18 en 19 november verandert het centrum van Den Burg opnieuw in een walhalla voor cultuurliefhebbers. Met ruim vijfhonderd artiesten is het programma goed gevuld.

Onder de artiesten Texelse bands, 'overkantse' koren, singer-songwriters en zelfs Sinterklaas. Met meer dan 120 gratis te bezoeken zang-, theater-, cabaret- en kindervermaak-optredens belooft het een spraakmakende editie te worden. Het podium vol verrassing vindt plaats op elf verschillende locaties en wordt één geheel door de herkenbare Struûn verlichting op straat.

Aan de Struûn-locaties is dit jaar het Schietsportcentrum Odysseus toegevoegd. De locatie wordt ingericht met een Struûncafé en krijgt een podium met afwisselende programmering. Deze locatie maakt een verbinding tussen de locaties in de dorpskern en de podia bij Stayokay. Vanaf Bushalte Elemert pendelen Tuk Tuks zaterdag- en zondagmiddag tussen het Schietsportcentrum en de Stayokay voor wie rollend vervoerd wil worden.

Onder de ruim vijfhonderd artiesten zijn er dit jaar een aantal favorieten van voorgaande edities: The Beatles Session, Join's Meeting, het koor Canto Chiaro en The Rubies. Nieuwe namen zijn onder andere Joost Wander, Gadget, De Mobiele Eenheid en Noot voor Noot. Ruim zestien Texelse bands en artiesten zijn present, waaronder Jug bros, Eline, Popkoor Texel, Tidal Wave, You Go Girl, Anyway en de Texelse Goochelaar. Zaterdagmiddag maken Sint en zijn Pieten een rondgang door Den Burg, daarna is er een feestelijke bijeenkomst bij Het Glazen Paleis.

Programma

Op alle locaties start Struûn Texel vrijdag om 17:00 uur en wordt er gespeeld tot 21:00 uur. Zaterdag gaat het evenement om 12:00 uur van start tot 21:00 uur. Zondag zijn er van 13:00 tot 18:00 uur optredens. De locaties van dit jaar zijn: Schietsportcentrum Odysseus, Het Glazen Paleis, Café Mans, Café De Slock, Hotel De Lindeboom, Stayokay-Café, Stayokay-Noordhaffel, Question Plaza, De Burght (kerk), Café De Zwaan. Zaterdagmiddag is er een kinderprogramma in de Waaghzaal van Hotel De Lindeboom.

Op alle elf locaties worden de genres afgewisseld, het programma met de artiestenplanning is te vinden op www.struuntexel.nl/programma. Op vrijdag en zaterdag gaat er vanaf 22:00 uur de Struûn after van start. Op vrijdag is dit in de Café De Slock, Café Mans en De Kastanjeboom, zaterdag komen hier ook Café De Zwaan, de StayOkay en Question Plaza bij.

Evenemententijdlijn

Naast het informatiepunt op de Groeneplaats wordt er dit jaar een evenementen tijdlijn gebouwd. Op het plein voor Hotel De Lindeboom kunnen bezoekers strûnen langs een levensgrote tijdlijn met de evenementen van 2018. De tijdlijn geeft een voorproefje van de hoogtepunten van volgend jaar. De foodtrucks van Anneke's Kitchen, De Texelse Soepketel en Paal 17 Op Weg geven letterlijk een voorproefje van de evenementen waar ze komend jaar naartoe rollen.

Job Schepers
Verslaggever op een geliefd bananeneiland| Horecaverslaggever| Texelse Courant| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik ga met Ouwe Sunderklaas:Reageren!