Logo texelsecourant.nl
De TX Allstarsband, samengesteld uit Texelse bluesmuzikanten, vrijdagavond tijdens de repetitie. Ze spelen zondagmiddag om 13;30 uur.
De TX Allstarsband, samengesteld uit Texelse bluesmuzikanten, vrijdagavond tijdens de repetitie. Ze spelen zondagmiddag om 13;30 uur. (Foto: Gerard Timmerman)

TX Allstars blues van eigen bodem

  Cultuur

Voor de dertigste editie van Texelsblues is TX Allstarsband opgericht. Geformeerd door Edwin "Blues" Bakker. Hij koos voor een afspiegeling van Texelse bluesmuzikanten door de jaren heen. Reinier Heutink op gitaar, Ger Scheeve op mondharp, Hans Vlaming op drums, Peter Bakker op bas en Jan Sieme Dros op piano/orgel. En zang Nel Bruin, Martijn Dros en Cor "Fishman'' Trap.

De dertigste editie van Texelblues kent veel extra's om liefhebbers te verrassen en verwennen. Van vrijdag 13 tot en met zondag 15 oktober spelen op 15 locaties in het centrum van Den Burg meer dan 30 nationale en internationale bluesacts.

De organisatie van Texelblues presenteert met trots de artiesten: Laurence Jones uit de UK met als voorprogramma Dynamite Blues Band, Errol Linton UK, AJ Plug Band, Veltman Brothers, Ruben Hoeke Band, Soulsville, Detonics, Ralph de Jongh en veel meer bands die hun sporen hebben verdiend en blues awards in de wachten hebben gesleept. Zaterdagmiddag spelen op vier locaties (gratis toegang) jonge blues acts, die de strijd aangaan om de fel begeerde Young Texelblues Award in de wacht te slepen. "Elk jaar leggen we de lat zo hoog mogelijk"; vertellen organisatoren Geert Boscha en Fred Winkel. "Ook afgelopen jaar hebben we veel complimenten gehad over de kwaliteit". Dat is fijn, maar schept ook verplichtingen. In alle bescheidenheid denken wij dat de bezetting ook voor deze jubileumeditie nog sterker is."

Artiesten die hun sporen hebben verdiend, keus te over voor de fervente bluesliefhebber en voor wie van gezelligheid houdt. Enkele tips van de organisatie: "AJ Plug band in Café De Zwaan, de ontdekking in de Nederlandse blues scene. 'Chilly Willy' uit België in de 12 Balcken een gegarandeerd blues feest. Of 'Soulsville' mainstage in Question Plaza, een 11-koppige blues act met een unieke blazerssectie en zanger Chris Hordijk. In Eetcafe de Kastanjeboom spelen twee eigentijdse jonge bluesband, Tightropes en de Sunday Kids (bekend van de Grolsch reclame. Uit Frankrijk komt Shaggy Dog, "Blues'n Roll fiesta" zoals ze het zelf noemen, zij spelen in Café Mans.

Hou je van Jerry Lee Lewis, dan moet je naar Brasserie De Lindeboom waar 'Them Lewis Boys' voor een heerlijk swingende avond zorgen. De 'Danny Giles Band' uit de UK speelt de sterren van de hemel in Café De Slock'. Veldman Brothers, Thomas Toussaint Band. Ook de Stayokay heeft diverse goede bluesbands op vrijdagmiddag, zaterdagmiddag en elke ochtend Blues & Breakfast. Hip Shake van Texelse bodem speelt vrijdag om half tien in De Zwaan, Edwin "Blues Bakker" zaterdag vanaf 21:00 uur in De Mans. Voor wie mondharmonica wil leren spelen of een cigarboxgitar wil bouwen zijn er bluesworkshops in Stayokay op zaterdagmiddag en zondagochtend.

Anniversary Concert

Zondagmiddag 15 oktober is er een jubileumconcert met internationale artiesten en de TX Allstar band. Meer op www.texelblues.nl. Voor alle locaties geldt: vol is vol, het advies luidt daarom: reserveer op tijd een ticket/passe partout. Kaarten zijn online te koop tot donderdag 18.00 uur en vanaf vrijdag 13 oktober 14.00 uur bij het centrale verkooppunt op de Groeneplaats. Passe-partouts, dagkaarten en Texelblues merchandise, verkooppunt Groeneplaats van 14.00 tot 00.00 uur op vrijdag en zaterdag.

Job Schepers
Verslaggever op een geliefd bananeneiland| Horecaverslaggever| Texelse Courant| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

Moet de gemeente meebetalen aan het onderhoud van fietspaden van Staatsbosbeheer.Reageren!