Logo texelsecourant.nl

Japanners denderen de heuvel af bij voorinschrijving Waanzin

  Cultuur

Op camping Kogerstrand hebben dertig teams de voorinschrijving van de zevende Waanzin overleefd. In Japanse kledij moesten zij in een zelfgemaakte zeepkist een helling af.

Bij de voorinschrijving waren de eerste punten te winnen voor de daadwerkelijke Waanzin die op 3 en 4 november wordt gehouden. De teams kregen punten voor originaliteit en de afstand die zij onder aan de helling nog wisten af te leggen. De resultaten waren zeer wisselen. Sommige deelnemers kwamen niet eens de helling af, terwijl andere team zo ver kwamen dat het meetlint van de jury niet lang genoeg was. 

Ook in de aankleding was er veel verschil. Sommige teams waren al blij met een beetje aankleding, andere teams leken zo uit een Japanse filmset afkomstig. Maar voor iedereen die er was, was het een knappe prestatie. Traditiegetrouw kwam om 13:00 uur de eerste aanwijzing, om 15:30 werd men al met een zeepkist op de aanmeldlocatie verwacht. De laatste inschrijvers hebben de helling inmiddels bedwongen. 
 

Job Schepers
Verslaggever op een geliefd bananeneiland| Horecaverslaggever| Texelse Courant| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

Moet de gemeente meebetalen aan het onderhoud van fietspaden van Staatsbosbeheer.Reageren!