Logo texelsecourant.nl

De Burghse Zetel officieel onthuld

  Cultuur

De Burghse Zetel, het nieuwe kunstwerk van Den Burg is vanmiddag officieel onthuld.

Kinderen verwijderden het doek dat rondom de zetel op de Vismarkt naast de Waag was gespannen. Dat deden ze samen met Daan van Loenhout, de maker van De Burghse Zetel.

Het kunstwerk bestaat uit een zetel met een aluminium rugleuning en zitting en zijkanten van gegoten beton. Daarop twee spelende leeuwenwelpjes die Van Loenhout uit aluminium goot. De leeuwen – en de afbeelding van een anker in de rugleuning – geven het gemeentewapen van Texel. In de zitting zit een windroos met de namen van de andere dorpen op het eiland.

Het kunstwerk is een gift van het Texelfonds aan Den Burg. Het lokaal gemeenschapsfonds kende een paar jaar geleden aan elk dorp op Texel €15.000,- toe voor de realisatie van een eigen kunstwerk. In Oosterend en De Cocksdorp staan deze kunstwerken er inmiddels, Den Burg is de derde op rij. Oudeschild is ook bezig een kunstwerk voor het dorp te realiseren.

Job Schepers
Verslaggever op een geliefd bananeneiland| Horecaverslaggever| Texelse Courant| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

Moet de gemeente meebetalen aan het onderhoud van fietspaden van Staatsbosbeheer.Reageren!