Logo texelsecourant.nl

Gusta wint veertiende Texel Culinair

  Cultuur

Gusta, het restaurantteam van nieuwkomer Boutique Hotel Texel, is overallwinnaar geworden van de veertiende editie van Texel Culinair. Het beste gerechtje van het weekend werd gemaakt door het team van Paal 17. 


Gusta was overall de winnaar met gerechten als makreel met gerookte Annabele-aardappelen, groentes in zoetzuur en violet queen crisps; Een chocoladetaartje met een crisp van zoete aardappel, zeezout en caramel. Ook zijn het aardappelbroodje en de Crispy chips met dips nog tot 18:00 uur op Culinair te krijgen, dan eindigt de editie. In 2018 strijden de restaurants in het thema 'Heel Texel bakt'.

Paal 17 gooide hoge ogen met de kokkels, geserveerd met noodles, chili, bosui, kokos en limoen. Een gedeelde tweede plaats ging naar Restaurant BOSQ met hun Short Rib en Strandpaviljoen Twaalf met hun KusKus.

Culinair-voorzitter Andreas Schraag kijkt tevreden terug op het evenement. "Natuurlijk was het vrijdag rustiger, maar je hebt het weer niet in de hand. Je kunt niet ieder jaar de tropische omstandigheden van vorig jaar hebben. Gisteren was ouderwets qua bezetting en we hebben vandaag nog. Daarna richten we ons weer op volgend jaar. We hebben al restaurants die dit jaar niet meededen, maar volgend jaar weer mee willen doen."

Met name op de zaterdag was het een drukte van jewelste. Bezoekers genoten van de grote verscheidenheid aan gerechten, de één verrassender dan de ander. Opvallende gerechten waren bijvoorbeeld 'watermeloen van de bakplaat', 'gerookte paling met komkommervinaigrette en rettich en ook het buikspek van de 'Mystery stand' viel goed in de smaak bij de bezoekers. 

Job Schepers
Verslaggever op een geliefd bananeneiland| Horecaverslaggever| Texelse Courant| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

Moet de gemeente meebetalen aan het onderhoud van fietspaden van Staatsbosbeheer.Reageren!