Logo texelsecourant.nl

Korte cursus klarinet bij Artex

  Cultuur

Op woensdag 10 mei start bij Artex - Kunstenschool Texel een korte cursus klarinet onder leiding van Ellen Verburgt. Gedurende de cursus krijgen deelnemers een klarinet in bruikleen van Artex. De cursus is zowel bedoeld voor volwassenen als voor kinderen/jongeren: groepjes worden op leeftijd ingedeeld.

Je bent nooit te oud om een muziekinstrument te leren bespelen! Deze cursus is bedoeld voor mensen die altijd eens klarinet hebben willen gaan spelen, maar bij wie het nooit van kwam. Maar ook voor mensen bij wie de interesse pas sinds kort is gewekt.

Een klarinet is een houten blaasinstrument met een warme toon en een grote toonomvang: het lage sonore register, het strakke midden en stralende hoog. De klarinet wordt gebruikt in prachtige symfonieën van o.a. Mozart en Mahler maar ook in de Jazz en Folkmuziek.

In deze korte cursus worden de beginselen van het spelen op een klarinet aangeleerd, ook wordt een stuk techniek behandeld en worden verschillende stukken gespeeld. De lessen worden gegeven in kleine groepjes, waarbij voldoende individuele aandacht is. Muzikale voorkennis is niet nodig.

De korte cursus bestaat uit 8 lessen op de woensdag aan het eind van de middag (tijdstip in overleg). Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u contact opnemen met Artex via 0222-313493 of kijk op de website.

Artex Kunstenschool
School of the Arts, music school, dance school, theatre school and courses fine arts

Reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

Het idee van Eiland Belang om de Schulpengat te gebruiken voor seizoenspersoneel lijkt mij realistisch:Reageren!