Logo texelsecourant.nl
Maurice Christo van Meijel: Haringzee (2016) monoprint
Maurice Christo van Meijel: Haringzee (2016) monoprint

Haringkunst in Galerie Posthuys

  Cultuur

Sinds 2010 hebben ruim 30 kunstenaars van Galerie Posthuys zich aan het thema haring gewaagd en dat heeft geleid tot verrassende kunstwerken en gevarieerde tentoonstellingen. Jaarlijks start met Vlaggetjesdag een expositie waarin haring de hoofdrol speelt: haringeters, haringstillevens en gebruikskeramiek. Maar er is ook bijvangst: andere vissen werden door de kunstenaars geportretteerd: schol, mul, poon en sardientjes.

De Haring 10daagse is van 15 t/m 26 juni niet alleen in Galerie Posthuys, maar ook in strandpaviljoen Paal 19 Half te zien. In deze edities zijn keramische vissenkoppen en aquarellen van Barbara Guldenaar te zien en keramische sculpturen van Jeannet Klement en Edith Madou. Maurice Christo van Meijel toont monoprints en Marian Smit maakte nieuwe papiersculpturen. Daarnaast zijn nieuwe schilderijen van Betteke Akkerman te zien en sardienconserven van Ortaire de Coupigny.

Galerie Posthuys viert in 2016 haar 10e verjaardag. Onderdeel van het jubileumprogramma zijn een tiental thematische tiendaagse. De zesde uit deze reeks is de Haring 10daagse. Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog) is open van woensdag t/m zondag van 12 tot 18 uur.

Posthuys Galerie
Galerie op Brink 14 De Koog
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Een dam tussen Schotland en Noorwegen, plus één tussen Frankrijk en Engeland ter bescherming tegen de zeespiegelstijging van enkele meters. Goed plan?Reageren!