Logo texelsecourant.nl
De Groeneplaats in het centrum van Den Burg.
De Groeneplaats in het centrum van Den Burg.

BevrijdingsPop Texel afgelast

  Cultuur

BevrijdingsPop Texel, het gratis toegankelijke popfestival dat op 5 en 6 mei op de Groeneplaats in Den Burg zou plaatsvinden gaat toch niet door.

Vanwege de extreem korte voorbereidingstijd waren er bij de oprichting van de Stichting Evenementen Texel, in maart van dit jaar al twijfels of het zou lukken om te starten met BevrijdingsPop Texel. Toch werd op 5 april het groene licht gegeven. De organisatie moet nu terugkomen op dit besluit.

Reinier Heutink: "Heel vervelend allemaal, maar we moeten erkennen dat de zaken toch veel complexer waren dan we hadden verwacht. De nieuwe alcoholwet stelt zoveel eisen aan de organisatie van een gratis toegankelijk evenement, dat een muziekfeest organiseren heel lastig is geworden. We hebben serieus overwogen om met veel controleurs en hekken te gaan werken, maar we vonden —afgezien van allerlei andere bezwaren— dat die aanpak echt niet past bij een festival waar de vrijheid gevierd wordt".

Daar komt bij dat nog steeds niets bekend is over de toekenning van de aangevraagde gemeentelijke subsidie, waardoor de risico's rondom dit festival volgens het bestuur eenvoudigweg te groot zijn geworden. Ook de geplande activiteit op 4 mei komt te vervallen.SET gaat vol enthousiasme door met de overige in 2016 geplande festivals. "En we gaan ons uiterste best doen om volgend jaar te openen met BevrijdingsPop Texel 2017".

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De gemeente treedt streng op tegen Illegale verhuur aan toeristen. Het is goed dat burgers daarbij helpen door illegale situaties door te geven aan de gemeente. Mee eens of niet mee eens?Reageren!