Afbeelding

Nieuwe creatieve cursussen voor kinderen en jongeren bij Artex

Cultuur

Op vrijdag 24 september start Artex met twee nieuwe creatieve cursussen voor kinderen en jongeren onder leiding van Marleen Bakker.

Voor kinderen uit groep 6 tot en met 8 is er KunstKids. In deze cursus gaan de kinderen met verschillende technieken aan de slag. Ze leren dat tekenen en schilderen een taal zijn waarmee van alles kan worden verteld. Over jezelf, wat je meemaakt, maar ook over wat je om je heen ziet. De kinderen worden gestimuleerd om hun eigen creatieve taal te ontwikkelen.

KunstKids is vanaf 24 september gedurende 25 weken elke vrijdag om 14.30 uur. De lessen duren 1,5 uur. Meer info is te vinden op de website van Artex.

Voor OSG’ers is er YoungArt. In deze cursus leren de deelnemers verschillende teken- en schildertechnieken en ontdekken ze wat hun ‘creatieve taal’ is. Er wordt  met opdrachten gewerkt, maar er is ook volop ruimte om te experimenteren. Naast persoonlijke expressie is er aandacht voor vorm, kleur, compositie en toonwaarden.

YoungArt is vanaf 24 september gedurende 25 weken elke vrijdag om 16.00 uur. De lessen duren 1,5 uur. Meer info is te vinden op de website van Artex.

Afbeelding
Gemeentesecretaris Van der Bruggen naar Schagen Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Vijf Texelaars kandidaat voor provincie Algemeen 5 uur geleden 1
Afbeelding
Slachtoffers Watersnoodramp op Texel herdacht Algemeen 8 uur geleden 9
Afbeelding
Raamkrant over Watersnoodramp 1953 Algemeen 11 uur geleden 1
Afbeelding
Herstart vergaderingen politiek Algemeen 31 jan, 17:00
Afbeelding
Motie over herplantplicht bomen Algemeen 31 jan, 13:00 4
Afbeelding
Vlotten boot moeten extra worden getest Algemeen 31 jan, 10:15 5
Afbeelding
SOS Dolfijn vangt een op Texel gestrande bruinvis op Algemeen 30 jan, 17:02 4