Logo texelsecourant.nl
Lauri Brons en Dick Groot speelden vorig jaar al Joni Mitchell in het Glazen Paleis in Den Burg.
Lauri Brons en Dick Groot speelden vorig jaar al Joni Mitchell in het Glazen Paleis in Den Burg. (Foto: Jeroen van Hattum)

Avondvullende voorstelling Joni Mitchell

  Cultuur

Zangeres Lauri Brons en gitarist Dick Groot hebben een avondvullende voorstelling over Joni Mitchell voorbereid waarmee ze dit jaar regelmatig willen optreden.

De première van de voorstelling, met de naam BLUE, is komende vrijdagavond om 20:30 uur in De Toegift in Den Hoorn.

De avondvullende voorstelling is een vervolg op de muzikale try-out die Lauri Brons en Dick Groot vorig jaar al gaven in het Glazen Paleis in de Wezentuin in Den Burg.

De voorstelling gaat over het leven van Joni Mitchell rond 1970. Ze schreef teksten die volgens Groot recht uit het hart kwamen, heel open en kwetsbaar, terwijl dat in die jaren echt taboe was.

"Ze schreef onder meer het wereldberoemde nummer Woodstock wat bekendheid kreeg door haar vrienden Crosby, Stills, Nash & Young. Het festival waar ze heel graag heen wilde gaan, maar ze werd tegengewerkt door haar eigen manager. Dat lied gaan we natuurlijk ook brengen maar dan in een bijzondere versie die bij ons tweeën past."

De twee maakten de voorstelling geheel in eigen beheer met hulp uit het eigen netwerk. Ze hebben inmiddels de contacten gelegd om de voorstelling op meerdere locaties in Noord-Holland te gaan uitvoeren.

Tijdens de Cultuurnacht op die 8 februari in Oosterend wordt gehouden, spelen de twee een korte set uit de voorstelling.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik vind het jammer dat de Sportraad ermee stopt.Reageren!