Logo texelsecourant.nl
Enkele "topstukken" op veiling van de Historische Vereniging zaterdag in Tusse de Banke.
Enkele "topstukken" op veiling van de Historische Vereniging zaterdag in Tusse de Banke. (Foto: Historische Vereniging Texel)

Historische Vereniging veilt boeken en ansichtkaarten

  Cultuur

De Historische Vereniging Texel (HVT) houdt zaterdag 12 oktober een veiling van 50 boeken en oude ansichtkaarten die de HVT meervoudig bezit.

Ook is er gelegenheid andere stukken aan te kopen. De kavels kunnen vrijdag 11 oktober van 15:00 uur tot 17:30 uur worden bekeken in Tusse de Banke, aan de Groeneplaats. De veiling begint om 14:00 uur en duurt tot circa 15:30 uur. Veilingmeester is Marco van Sambeek. De gelegenheid om andere stukken tegen vastgestelde prijs aan te kopen is zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Topstukken zijn onder meer het driedelige boerderijenboek van Texel, het Tessels woordenboek van Keyser, en deel 2 van Tesselse geslachten van Dijt. De opbrengst komt ten goede aan de Vereniging. Die heeft allerlei plannen, waarvoor het geld meer dan welkom is. De HVT is zaterdag ook present op de archeologische informatiemarkt in De Burght. In de kraam informatie over de vereniging, inschrijfformulieren voor lidmaatschap of deelname als vrijwilliger in een van de werkgroepen. Om 12:00 uur lanceren Stefan Boom en Ineke Vonk daar de nieuwe website www.historischeverenigingtexel.nl. Deze site wordt straks het platform voor alle historische informatie en geeft een overzicht van hoe de vereniging is georganiseerd.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De snelheid op de verbindingswegen van en naar alle Texelse dorpen op 80 km/uur houden of naar 60 km/uur?Reageren!