Logo texelsecourant.nl
Maurice Christo van Meijel: aquarel in Galerie Posthuys
Maurice Christo van Meijel: aquarel in Galerie Posthuys

Groente en fruit in Galerie Posthuys

  Cultuur

De oorsprong van de tentoonstelling "Groente en fruit" was een stronk spruitjes uit de tuin van boer Lap. Met wilde bladeren en vol gezonde spruiten was het een lust voor het oog. Maurice Christo van Meijel maakte  een serie aquarellen en Gerrie Lulof ging aan de slag met klei.

Daarna ging het snel: tuinbonen, radijzen, rode paprika's, wortelen en uien. Ook andere kunstenaars gingen aan het werk. Rudolf Valster heeft al jaren een gezonde obsessie voor citroenen en heeft het scal voor deze tentoonstelling uitgebreid met knolselderij en venkel. Danielle Vidal-Ausseil hield het bij tropische fruit zoals mango's en ananas. Elke kunstenaar in zijn eigen stijl en met een vertrouwde techniek. Met een knipoog naar de rijke traditie van groente-en fruitstilleven. Smakelijk kijken! 

"Groente en fruit"  is t/m 20 oktober te zien. Er is nieuw werk van Gerrie Lulof (keramiek), Maurice Christo van Meijel (aquarellen), Rudolf Valster (olieverf op paneel) en Danielle Vidal-Ausseil (tekeningen). Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog) is open van woensdag t/m zondag van 11 tot 17 uur.

Posthuys Galerie
Galerie op Brink 14 De Koog
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Evenementen op Texel zouden beter op elkaar afgestemd moeten worden:Reageren!