Logo texelsecourant.nl
Zangeres Lauri Brons met (inzet) gitarist/zanger Dick Groot.
Zangeres Lauri Brons met (inzet) gitarist/zanger Dick Groot.

Lauri Brons zingt in Het Glazen Paleis

  Cultuur

Lauri Brons zingt zaterdag 7 september in Het Glazen Paleis in de Wezentuin te Den Burg repertoire van Joni Mitchell's populaire albums Blue en Ladies of the Canyon.

Samen met gitarist/zanger Dick Groot brengt zij een aantal nummers uit de voorstelling waar ze momenteel aan werken. Deze nieuwe muzikale samenwerking is veelbelovend.

"Op dit moment zijn we volop bezig met het uitwerken en instuderen van de voorstelling," vertelt Lauri Brons "maar we geven alvast graag een voorproefje om reacties van publiek te ervaren. Eind dit jaar willen we de hele voorstelling brengen, bij voorkeur bij Klif of een andere mooie plek op Texel".

Zangeres Lauri groeide op met muziek van Joni Mitchell. Haar moeder Anneke, zelf ook succesvol in het vak, draaide graag haar albums. Vooral de nummers uit de beginjaren zeventig, waarin de legendarische Joni Mitchell folky songs als Both Sides Now en Big Yellow Taxi schreef. De teksten gaan vaak over emotioneel diepe ervaringen of zijn een kritische uiting naar de maatschappij. De manier waarop Joni Mitchell het in die beginjaren zelf met haar bijzondere sopraanstem zong en de inleving in nummers is iets waar de conservatorium geschoolde Lauri Brons goed raad mee weet.

Zaterdagmiddag van 15:00 tot 16:00 uur geven Lauri en Dick 'een voorproefje' in Het Glazen Paleis. Naast het engelstalige werk zijn er ook Nederlandse nummers te beluisteren, variërend van Toon Hermans tot Wende Snijders, van eigen gecomponeerd werk tot nummers uit musicals.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ieder dorp zou een toeristisch informatiepunt moeten krijgen.Reageren!