Afbeelding
Foto: Gerhard Smit/Videolux

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Sompop gezellig muzikaal Texels feestje

Cultuur

Live muziek, sfeer en gezelligheid gingen zaterdag hand in hand tijdens Sompop in De Waal. 

Veel bezoekers op dit jaarlijkse evenement, in hoofdzaak Texelaars. Ze genoten met volle teugen tijdens het muziekfestival. Van de bandjes, van Jan en Anny, de dj's en vooral van de gezelligheid. Op het tot festivalterrein omgebouwde schoollandje heerste een sfeer van Texelaars onder elkaar, een jaarlijkse weerzien waarin familie, vrienden en bekenden onder het genot van een biertje of wat anders bijpraatten. Waarbij de live muziek van vooral jonge bands bij menigeen naar de achtergrond verdween. 

Maar anderen genoten juist volop van de live muziek van de bands. Op het hoofdpodium waren van 13:00 tot 00:00 uur verschillende eigentijdse en vernieuwende popstijlen te horen, van (elektro)hiphop tot elektrische pop, rap en bubble-grunge. Bands die volop meedraaien op de grote landelijke festivals. 

Voor de liefhebbers was er ook het Waal 17 Dans Strand, met als uithangbord de als Bay Watch uitgedoste Marco van Sambeek. In de TX Bier Boet  liep het storm bij het optreden van Jan & Anny, decennia geleden de frontman en - vrouw van BZN.  Met hits als "Mon Amour", "Just an illusion" en  "Old Calahan" gingen de handen in de lucht en werd volop meegezongen. 

In een andere hoek van het terrein, over het slootje, kwam men via een "tunnel" in het Texels Kwartier. Hier konden mannen door barbier Karel Koning hun baard laten afscheren en verzorgden dj's Rob de Wit en Walter Witvliet de muziek. 

Zo was er voor elk wat wils, was het terrein fraai op allerlei manieren fraai aangekleed en voor wie er oog voor had hadden de vrijwilligers van de Stichting Sompop verspreid over het terrein links en rechts wat knipogen en spitsvondigheden geplaatst. 

Het ging er van begin tot eind ontspannen aan toe, nadat het buitje dat het eerste uur tijdens het optreden van de Belgische band And Then Came Fall was overgetrokken klaarde het weer op en was het aangenaam toeven op het terrein. 

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Algemeen 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2