Logo texelsecourant.nl
Foto: Gerard Timmerman

Show Dirty Daddies WAVES ouderwets Texels feestje

  Cultuur

Gezellige drukte donderdagavond bij het optreden van de Dirty Daddies in de tent van WAVES Festival op het strand van paal 17.

Het waren vooral Texelaars die naar het strandfeest waren gekomen. De band verzorgde een energieke show, waarbij in rap tempo bekende covers werden gespeeld. 

's Avonds feest in de tent, overdag sportieve strijd op het water. Een update van WAVES:

De nieuwe hydrofoil waarmee door de windsurfers gevaren wordt, bewees op de tweede dag van het WAVES Festival zijn kracht. Ondanks de lichtweersomstandigheden konden de windsurfers in de loop van de middag toch varen voor de kust bij Paal 17. Naast een aantal spectaculaire demonstratiewedstrijden wist de wedstrijdleiding uiteindelijk de windsurfers ook tweemaal regulier rond te krijgen. Na de tweede dag van de WAVES Invitational Grand Prix zijn het nog steeds de gebroeders Goyard die aan de leiding gaan.


Foto's WAVES

Beste Nederlander op dit moment is Kiran Badloe. Hagenees Badloe: "Het gaat lekker, die Fransen zijn echt snel. Je ziet dat ze al veel uren op dit materiaal gemaakt hebben. Ze weten echt goed wat ze doen. Ik zat er vandaag zeker in de demonstratiewedstrijden steeds goed bij. Als ik nog wat wil met het oog op het klassement moet ik het morgen ook voor het echie laten zien."

Meervoudig wereldkampioen in verschillende windsurf klassen Casper Bouman vinden we na twee dagen terug op de vierde plaats. Bouman: "Het is weer als vanouds hier op Texel. Alles is goed geregeld, we kunnen lekker varen zonder al te veel gezeur en misschien wel het mooiste: er zit gewoon publiek op het strand te kijken."


Van Rijsselberghe stijgt in klassement

Festivaldirecteur Dorian van Rijsselberghe klom donderdag door een 3e en 7e plaats naar de 8e plek in het klassement. Van Rijsselberghe: "Het ging een stuk beter vandaag. Het was lekker dat het vanmiddag opentrok en we onszelf en hopelijk ook het publiek hebben weten te vermaken. Nu even snel wat eten want ik moet zo door om The Dirty Daddies aan te kondigen op het podium in de grote tent!", zei hij aan het begin van de avond. 

Programma feesttent

Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni staan vanaf 15.30 artiesten als Nielson, WULF, Rondé, Splendid en de Spaanse feestband La Pegatina op het programma. De volledige muzikale line-up en overige informatie over WAVES Festival is te vinden op www.wavesfestival.nl

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!