Logo texelsecourant.nl
Opera4daagse Texel
Opera4daagse Texel (Foto: Heleen Vink)

Opera4daagse laat Texel proeven van opera

  Cultuur

Tijdens de Opera4daagse hebben veel Texelaars kennis gemaakt met Opera. Er waren diverse opvoeringen en de Opera Kar reed over Texel.

De Opera Kar is een rijdende operavoorstelling. Deze ging langs bij acht basisscholen op het eiland. Ook werd gestopt op vier andere locaties, zoals bij het Polderhuis aan de Vismarkt in het centrum van Den Burg.

In de kerk in De Waal werd tweemaal de "Opera Erasmus brieven aan Luther" opgevoerd. In Het Glazen Paleis in de Wezentuin in Den Burg werden openbare operaworkshops gehouden.

Ook was er een uitvoering van een korte opera van Pip Barnard, opgevoerd door professionals en Texelse amateurs.

Andere activiteit was "SEA Poems", in het kader van kunst-en wetenschapsproject Science Encounters Art. Deze opera werd opgevoerd in de Burghtkerk.

Tot slot de opera Rusalka (De kleine Zeemeermin) met een gezelschap van ruim 25 man (ook professionals en Texelse amateurs), opgevoerd bij Kaap Skil.

De Opera4daagse is onderdeel van cultuurmaand Lange Juni. De organisatie schat dat met de Opera4daagse zo'n 800 tot 1000 mensen te bereikt hebben.

Hieronder een foto-impressie, gemaakt door Heleen Vink. 


Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!