Afbeelding
Foto: Job Schepers

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Indrukwekkende foto-expositie geopend

Cultuur

In de voormalige Drijverschool in Den Hoorn is gisteren de reizende expositie van de Zilveren Camera geopend. In een door de zon overgoten tuin werd de symbolische aftrap verricht door de zaalvoetballers van het Texel'94. Een serie over dit voetbalteam is één van de winnende series die te zien is op de expositie.

Er waren tientallen mensen op de opening afgekomen en ze zullen geen spijt hebben van hun zondagmiddaginvulling. De tentoonstelling is prachtig ingericht en de foto's zijn even mooi als indrukwekkend. Zoals het vaak gaat bij nieuwsfoto's is het zeker geen luchtig uitje. Naast mooie sportfoto's zijn er series over een ondergelopen Jakarta, politiek en vluchtelingenproblematiek. Werden in het verleden vooral enkele foto's in het zonnetje gezet, de series vertellen echt een verhaal. Wanneer je een foto uit zo'n serie los zou zien, is het wellicht gewoon een foto. Maar door ze in een reeks te plaatsen, wordt het verhaal verteld waarbij uitleg eigenlijk niet nodig is.

In de gang liggen op een lange tafel alle winnaars van de Zilveren Camera sinds de start zeventig jaar geleden uitgestald. Een indrukwekkend overzicht op ansichtkaartformaat. Ook buiten komt de bezoeker aan zijn trekken met de prachtige portrettenserie: "Ik en jij en iedereen die ik zie", een samenwerkingsproject tussen acht bewoners van de zorgboerderij Novalishoeve.

De expositie is door de kwaliteit van de foto's en de wijze waarop de tentoonstelling is ingericht een absolute aanrader en iedere dag te bezoeken op de vrijdag na. De expositie duurt nog tot en met 30 juni. Gedurende de openstelling zijn er diverse lezingen en workshops. Een overzicht hiervan is hier te vinden. 

Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 46 minuten geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 1 uur geleden 1
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 4 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 5 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 23 uur geleden 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00
De toren van de Waalderkerk in de steigers.
ONDERHOUDEND Algemeen 16 apr, 14:10