Logo texelsecourant.nl
Lodewijk Dros kwam bij toeval een wanderverslag van Pieter Kikkert uit 1791 tegen, verdiepte zich in de geschiedenis en schreef er een boek over.
Lodewijk Dros kwam bij toeval een wanderverslag van Pieter Kikkert uit 1791 tegen, verdiepte zich in de geschiedenis en schreef er een boek over. (Foto: Gerard Timmerman)

Boekdiner met Lodewijk Dros

  Cultuur

Bij Landgoed De Bonte Belevenis aan de Rommelpot nabij Den Burg wordt op 28 juni een bijzonder boekdiner gehouden met schrijver Lodewijk Dros in samenwerking met Annette van Ruitenburg en Sabien Bosman. De laatste twee organiseren sinds enkele tijd met groot succes diverse boekdiners met aansprekende gasten.

Lodewijk Dros (Texel, 1964) studeerde theologie, was predikant in Amsterdam en werkte voor radio en televisie. Sinds 2000 werkt hij bij dagblad Trouw, momenteel als chef van 'Letter & Geest'. Eerder publiceerde hij de boeken 'Als een eenzame mus' en 'De C-factor van Nederland'. Tijdens dit diner vertelt Dros over de eerste wandelaar op Texel, Pieter Kikkert (1775-1855) en over zijn boek 'Eiland in de nevel'. Wat maakt de wandeling van Pieter Kikkert in 1791 zo bijzonder? Voorafgaande aan de maaltijd geeft Lodewijk een korte 'cursus' "romantisch wandelen op-z'n-Kikkerts" in Nationaal Park Duinen van Texel.

Opgeven

Het spektakel bij de Bonte Belevenis begint 28 juni om 18:00 met de wandeling, om 19:00 uur volgen de maaltijd en het verhaal. Het gerecht 'Eyerlandtsche Struyf' zal één van de gerechten zijn die avond. Sabien en Annette gaan Werelds koken met Texelse ingrediënten. Kosten: €39,50, inclusief welkomstdrankje en twee glazen wijn of non-alcholisch. Het maximaal aantal deelnemers is vijftig. De avonden zijn altijd snel volgeboekt, dus wees er snel bij. De bezoeker heeft gegarandeerd een heerlijke avond uit in een ontspannen sfeer.

Aanmelden bij Sabien Bosman: sabien.bosman@gmail.com of 06 5574 0685.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Initiatiefnemers van de petitie "Zeg nee tegen 5G" waarschuwen dat 5G (snel internet) schadelijke is voor onze gezondheid. Mee eens of niet mee eens?Reageren!