Logo texelsecourant.nl
Erja Lyytinen uit Finland, één van de  hoofdacts op Texelblues.
Erja Lyytinen uit Finland, één van de hoofdacts op Texelblues.

Dertig acts op Texelblues

  Cultuur

De organisatie van Texelblues kijkt al vooruit naar de 32ste editie op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 oktober 2019. Drie avonden met meer dan 30 nationale en internationale bluesartiesten op 14 locaties in Den Burg.

Keur aan nationale en internationale bluesartiesten

Het festival opent op vrijdagavond met Erja Lyytinen uit Finland, de atfrap voor een lang weekend vol blues. Erja werd in 2017 uitgeroepen tot beste gitarist in Europa Tijdens de European Blues Awards. Zij speelde onder andere met Carlos Santana en heeft momenteel een wereldtour met niemand minder dan Jennifer Batten. In haar voorprogramma de 'Young Blues Challenge' winnaars uit 2018, het Ray Stepien Trio.

Zaterdag is Aynsley Lister uit Engeland de hoofdact. Aynsley wordt gezien als een van de beste gitaristen in de wereld. In 2014 ontving hij tijdens de prestigieuze British Blues Awards de award voor 'Best Songwriter' en 'Best Song'. In Aynsley's voorprogramma de bluesrock band La Grange.

Zondag geeft Julian Sas het afsluitende concert tijdens de 'Texeler Bier Blues Night'. Dit is een Plus-Concert. Hiervoor is een extra ticket te koop voor €5,-, alleen in combinatie met een weekend passe-partout. Voor Sas is het alweer 17 jaar geleden dat hij een optreden verzorgde op Texelblues.

Verder zijn er optredens van Stef Paglia Trio, Backwater Roll Blues Band, No-King, Dede Priest

USA

& Johnny Clark & the Outlaws, Bourbon Street Band, Tony Dowlers Hellhounds, Joost de Lange Band, GG and the Cruisers, Bas Kleine and his Harmonicas, Farstreet, No-King, '69 Comeback, Sheewawah (Nederlandstalige blues), Gumbo & the Monk en Zydeco La Louisiana. Het complete programma staat op de Texelblues website.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!