Logo texelsecourant.nl
Haring en andere zeewezens: Zeeuws Blauw in Galerie Posthuys
Haring en andere zeewezens: Zeeuws Blauw in Galerie Posthuys (Foto: Maurice Christo van Meijel)

Haring en andere zeewezens

  Cultuur

Twaalf kunstenaars tonen nieuwe kunstwerken in de tentoonstelling Haring en andere zeewezens. Van steuren in papier, tot kogelvissen van klei en kwallen in was.

Een aantal  kunstenaars doet al voor de 10e keer mee aan de thema-tentoonstelling die jaarlijks vanaf Vlaggetjesdag te zien is in Galerie Posthuys. "Het is een prachtige aanleiding om eens iets te maken wat buiten mijn reguliere werk valt. Wel serieus, maar met een knipoog en geïnspireerd binnen een kleurrijke traditie." Maurice Christo van Meijel initieerde de eerste haringtentoonstelling in 2010 en sindsdien zijn werken van circa 40 kunstenaars getoond. "We hoeven niet te zoeken naar geschikte kunstenaars, want de meeste kunstenaars uit de Posthuys-stal willen maar al te graag meedoen. Daarnaast selecteren we elke editie een aantal nieuwe kunstenaars. Vaak zijn dat kunstenaars die exclusief vissen verbeelden en echt iets unieks maken binnen de nautische kunst. Voor de jubileumeditie wilden we het iets breder trekken en zijn naast haring en andere vissoorten ook allerlei zeewezens tentoongesteld." Laura Hoek werd in haar penseeltekeningen geïnspireerd door de sierlijk bewegende zeehonden en zeeleeuwen, Marianne Wijermans gebruikte encaustiek (wasschildering) om de donkere onderwaterwereld met kwallen te verbeelden en in opdracht van de galerie ontwikkelde een Zeeuws kunstenaarscollectief een haringschaaltje op oesterschelpen.

De groepsexpositie is te zien van woensdag 12 juni t/m zondag 7 juli. Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog) is open van woensdag t/m zondag van 11 tot 17 uur.

Posthuys Galerie
Galerie op Brink 14 De Koog
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Initiatiefnemers van de petitie "Zeg nee tegen 5G" waarschuwen dat 5G (snel internet) schadelijke is voor onze gezondheid. Mee eens of niet mee eens?Reageren!