Logo texelsecourant.nl
Blogs

Een berichtje vanuit de uitlaatklep van het links journaille

  Column

"Even ter info. Schepers schrijft, voor wat het waard is, linkse stukkies in de @texelsecourant, de uitlaatklep van het links journaille. Hij kan bevestigen dat ons Texel naar de kloten geholpen wordt door islam primaten die Teso van de overkant naar ons vervoert. #primateneiland".

Internetgekkies, je hebt ze in alle soorten en maten. In plaats van dat ik mij gekwetst voelde over deze onsamenhangende tweet van Pegida Texel, moest ik vooral grinniken. Pegida Texel was mij al een keer eerder opgevallen en toen besloot ik het aanvankelijk maar te negeren. Maar ieder heeft zijn kwaliteiten en iets negeren is er niet één van mij. Ik weet mijn god niet meer wat ik destijds geantwoord heb, maar het zal niet aardig zijn geweest, getuige het onsamenhangende berichtje hierboven. De tweet was niet het startbericht van dit draadje overigens. Het juweeltje begon met dit:



We worden dus schijnbaar overspoeld door mensen uit islamitische landen. Ons eiland staat op de grens van Islamitische overheersing. Dan weet u het even. Niet huilen als het te laat is. Deze internetheld, deze Che Guevara van de zolderkamer heeft het aan zien komen. Geef hem een standbeeld. Om zijn bericht kracht bij te zetten, kwam hij met een serie foto's die hij op vakantie heeft gemaakt denk ik. Het waren in ieder geval geen Texelse plaatjes. Ik snapte ook niet helemaal waarom hij midden in een boos statement vakantiefoto's ging delen. Maar goed, Gods wegen zijn ondoorgrondelijk. 

Even zonder gekheid. Het is te sneu voor woorden. Er wonen hier zo weinig mensen met een hoofddoek, dat de krant nog net niet wordt gebeld 'als er één over straat loopt'. En al waren er meer mensen met een hoofddoek. Wat hebben wij daar precies voor last van? Je hoeft de grenzen niet volledig open te gooien hoor, maar op Texel is nog best wat ruimte voor mensen die hulp nodig hebben. Die kunnen we een veilig thuis bieden en zij kunnen helpen in de strijd tegen vergrijzing. Pegida Texel, het moet niet gekker worden.

Het deed me even terugdenken aan december 2015. Texel kreeg voor enkele weken een noodopvang. Daar was niet iedereen blij mee en dat mag, mensen zijn bang voor het onbekende en in de media verschijnen veelal de excessen. Ook toen verloren mensen de realiteit in de discussie met als dieptepunt: "Prima dat je voor bent. Maar dan moet je ook niet huilen als straks je vrouw en je kind zijn verkracht". Er werd niemand verkracht, er werd niets vernield en we zijn ook niet onderworpen aan de islam. Pfoe, zijn we goed weggekomen. Dutch Pride (wat geven sommige ouders hun kinderen toch vreemde namen) uit het Groningse Kolham had zich speciaal gemeld op de Texelse sociale media om zich te verzetten tegen de komst van een noodopvang. Toen hij mijn 'vreselijk linkse mening' had opgemerkt, beloofde hij nog even plechtig dat hij er voor zou zorgen dat ik nooit meer ergens aan de bak zou komen. Resultaat duurt blijkbaar even.

Terug naar 2018. De golf van islamisering wordt bedreigd. Pegida rukt op. Na uitvoerig onderzoek blijkt dat de groepering zich in korte tijd verdubbeld heeft, ze zijn met twee. Pas op, de komende beelden kunnen als schokkend worden ervaren. 


 

"En leid ons niet in verzoeking en verlos ons van het kwade." Ik zie het hem mompelen, terwijl hij bovenstaande onzin de internetether in slingert. "We zullen vechten op onze stranden." Haha, met wie? De zee? Dat ga je niet winnen. Als je toch op het strand wil gaan vechten, kun je dat dan doen op Ceres 2.0? Ga ik met een zak popcorn toekijken vanuit het beleefcentrum. Ik weet dat ik er veel te veel aandacht aan besteed, maar het is zo'n mooi schoolvoorbeeldje van 'Fake news', gelukkig in de meest ongevaarlijke versie. Niemand neemt dit serieus.



Ik ben inmiddels door deze voorvechter van het vrije woord geblokkeerd. Ik zal zijn waarschuwingen en zijn vakantiefoto's dus moeten missen. Jammer. Vrijheid van meningsuiting is een groot goed. Het zou fijn zijn als men de hersens dan ook gebruikt wanneer men van dit recht gebruik maakt. Ik weet niet of er ooit 'zo'n Islamitische kopvod' stiekem is voorgedrongen bij de kassa of dat ie zich ooit is rotgeschrokken van 'zo'n zwarte in het donker', maar ik hoop dat zijn angst voor het onbekende snel verdwijnt. Dan kan hij ook gezellig meedoen in het gastvrije Texel van 2018. "Ons eiland voor de Heiland", is hem blijkbaar dierbaar. Hierbij: Nieuwe testament. Marcus 12, vers 30: "'Heb uw naaste lief als uzelf.' Er zijn geen geboden belangrijker dan deze." en Marcus 12, vers 31: "Tot slot vraag ik u: Wees allen eensgezind, leef met elkaar mee, heb elkaar lief als broeders en zusters, wees barmhartig en bereid de minste te zijn."

Job Schepers

De blogs worden geschreven op persoonlijke titel en vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Het zijn geen journalistieke producties, maar stukken gevormd vanuit mijn mening. Ik ga graag de dialoog aan. Dat kan via Facebook onder het bericht, maar ook via de mail. Ik probeer altijd overal op te antwoorden.

 

Koppiestiêd op Texel
Voorziet de website wekelijks van een blog over wat er speelt op Texel.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.



Reageren!