Logo texelsecourant.nl
Foto: Hanneke Roeper
Blogs

Daar gaan we weer

  Column

De spullen zijn grotendeels gepakt, de taken zijn verdeeld en de teambespreking is voltooid. Aan het einde van de middag verzamelt mijn team zich weer voor de Waanzin. Voor mij een evenement waar ik pas zin in heb zodra ik daadwerkelijk begonnen ben. En laten we eerlijk zijn: ondanks die frisse tegenzin is het één van de mooiste evenementen die Texel heeft en zou iedere bewoner een keer verplicht deel moeten nemen - tenzij een lichamelijke tegenslag die deelname tegenhoudt natuurlijk - en anders van het eiland worden gezet. Zo is er volgend jaar weer een Waanzin.

Uit die laatste zin zou je bijna denken dat ik veteraan ben binnen dit prachtige evenement, het is pas mijn tweede keer. Toen we vorig jaar de finish hadden bereikt, riep ik in een moment van euforie dat ik volgend jaar zeker weer mee zou doen. In de eerste 300 dagen die volgden, was ik vooral op zoek naar excuses om niet mee te hoeven doen. Toen teamcaptain Aron Zeeman een tijd geleden vroeg of we weer meededen, had ik uiteindelijk natuurlijk geen geldig excuus klaar. Ik kon er nog tegenin brengen dat ik er bij de inschrijving niet was in verband met vakantie. Dit was geen enkel probleem en dus mag ik straks weer de hort op. 

Het team ziet er niet heel anders uit. Patrick Zijm, Aron Zeeman en ondergetekende zijn gebleven. Mike Brouwer gaat weer mee met de radio en zijn plaats wordt ingenomen door Bart Ossebaar. Met name laatstgenoemde heeft er enorm veel zin in. Het is dus direct duidelijk wie ons op sleeptouw neemt. We hebben vorig jaar een hoop geleerd. Aan het begin twintig kilometer verkeerd fietsen was hartstikke leuk, maar het is toch de bedoeling dit uit ons programma te gooien. We gaan natuurlijk ook proberen de krachten beter te verdelen. Vorig jaar werd ik in blok 1 op een hoop gefietst door Aron en Mike met kramp tot gevolg (topfietser die ik er ben). Dit hebben we zeer efficiënt opgelost. We gaan op de tandem, dus Aron mag zichzelf op een hoop fietsen, terwijl ik achterop een boekje lees en de voeten probeer warm te houden. 

We denken de startlocatie al te weten, maar dit soort zekerheden hebben er vorig jaar onder meer voor gezorgd dat we drie kwartier de verkeerde kant op zijn gelopen omdat we zeker wisten waar we moesten zijn. Gelukkig wordt de startlocatie uiteindelijk bekendgemaakt, dus hier moet het nog niet mis kunnen gaan. Op Facebook zag ik lotgenoten. Ik zag foto's van Petruska Timmer met een - in mijn ogen - enorme berg bagage. Ik raakte niet in paniek, maar vroeg me wel af wat ik toch weer allemaal aan het vergeten was. Snel een chatgesprek er uit en het leek vooral meer dan het was. Gerustgesteld keek ik verder naar een nutteloze televisieserie. Rust is erg belangrijk. 

Terwijl ik typ, krijg ik er eigenlijk toch wel zin in. Een beetje zenuwachtig, maar dat hoort denk ik bij iemand die pas voor de tweede keer meedoet. Ik ben best avontuurlijk, maar het liefst wel een beetje gestructureerd. Dat gaat natuurlijk niet samen met de Waanzin. Ik heb geen idee waar ik over acht uur rondfiets. Het zal allemaal wel goed komen. We hebben afgesproken minder overhaaste beslissingen te nemen en bovendien kregen we vorig jaar het spelletje gedurende de Waanzin ook al beter door. Laten we die lijn doorzetten en mikken op een top 10-klassering. Begrijp me goed, als dit niet lukt, zit ik geen weken huilend in een hoekje.

Ik wil alle tegenstanders alvast succes wensen, na alle regen wordt er gelukkig eendekukeltjesweer voorspeld. Aan de frisse kant (je krijgt het toch wel warm), weinig wind en droog. Dus wat ons ook te wachten staat - wateropdrachten, krachtmetingen en hersenkrakers - het weer zit alvast mee. Ook de vrijwilligers wens ik een fijne Waanzin en ik hoop dat jullie niet al te lang op Arons' Army hoeven te wachten. Tot vanavond allemaal en oh ja, dit is wel het laatste jaar dat ik meedoe natuurlijk. 

Job Schepers

De blogs worden geschreven op persoonlijke titel en vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Het zijn geen journalistieke producties, maar stukken gevormd vanuit mijn mening. Ik ga graag de dialoog aan. Dat kan via Facebook onder het bericht, maar ook via de mail. Ik probeer altijd overal op te antwoorden.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!