Logo texelsecourant.nl
Foto: SV De Koog
Blogs

De blauwe lorrie

  Column

Zondag is het weer zo ver, het voetbalseizoen staat op punt van beginnen. Voor mij als voetballiefhebber altijd weer een moment om naar uit te kijken. Gisteren nam ik een kijkje bij de laatste training van De Koog om kennis te maken met de nieuwe trainer Mario van der Hert. Het is te verwachten dat de 'blauwe trein' dit jaar iets minder gang heeft, maar de stemming zit er lekker in. En een blauwe lorrie haalt de finish ook.

Zoals bekend ligt mijn focus, indien ik vrij ben, bij De Koog. Het is daar gezellig, mede omdat ik de mensen daar ken natuurlijk. Dit betekent niet dat ik een vervelende middag heb als ik rondloop bij één van de andere clubs. SVO heeft nu al een topprestatie neergezet door twee seniorenelftallen op de been te brengen en bij ZDH blijf ik het ieder jaar weer een prestatie vinden dat er elf spelers voor het eerste worden gevonden. Gelukkig hebben we vorig jaar al gezien dat er een aantal leuke jeugdspelers aan het doorbreken zijn.

In Den Burg wordt dit jaar voor het eerst in de historie uitgekomen in de Tweede klasse. Om de selectie op sterkte te brengen, heeft de club flink gewinkeld in de buitendorpen. Zo kwam Jelmer Bomas over van ZDH, Jesper List van De Koog en ook uit Oosterend werden een aantal spelers weggehaald. Het lijkt er op dat het gros van deze spelers niet voor het eerste zijn gehaald. Ik vind het jammer dat de grootste clubs spelers haalt uit de buitendorpen, maar aan de andere kant: niemand heeft ze gedwongen. Ik zie alleen niet in hoe een spits die dik in de dertig is en vorig jaar te kampen heeft gehad met flinke blessures, Texel'94 in de Tweede klasse moet houden. Winnen doe je natuurlijk niet alleen, maar u begrijpt wat ik bedoel. Uiteraard hoop ik dat alle Texelse Clubs het goed gaan doen. Als ik dan toch een speler uit Den Hoorn had mogen halen, was ik overigens voor de keeper gegaan. Daniël Bakker heeft mij vorig jaar regelmatig verbaasd door onhoudbare ballen uit het doel te houden.

De Koog en ZDH komen elkaar tegen in de Vierde klasse. Dit betekent dat we ook dit jaar weer een mooie eilandderby op het programma hebben staan. In De Koog liet trainer Mario van der Hert al weten dat een plaats in de middenmoot  het doel is, boven ZDH eindigen eigenlijk wel een vereiste. "Ik wil echt boven ZDH eindigen", liet hij optekenen. Eerst zondag de wedstrijd tegen Vesdo maar afwachten, een ploeg die gepakt moet worden. "Ik slaap heel slecht als die wedstrijd verloren wordt", stelt Mario. Beide clubs verloren hun spits... Bij De Koog vertrok Camara weer richting Den Helder. Het betekent dat de Kogers geen echte spits hebben. Wordt vast creatief opgelost. 

Ik ben benieuwd. Ik hoop dat we aan het einde van het seizoen nog steeds twee clubs in de vierde klasse hebben, dat zou ik al heel knap vinden. Nog steeds een club in de tweede klasse hebben en dat SVO wat vaker weet te winnen dan vorig jaar. Daarnaast reken ik op twee felle, mooie derby's: met het mes tussen de tanden en een gezamenlijk biertje achteraf. Ik wens alle clubs heel veel succes. Ik sla zondag nog even over, want dan is de Texel Halve Marathon en daar moet ik als verslaggever toch bij zijn. 

Job Schepers

De blogs worden geschreven op persoonlijke titel en vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Het zijn geen journalistieke producties, maar stukken gevormd vanuit mijn mening. Ik ga graag de dialoog aan. Dat kan via Facebook onder het bericht, maar ook via de mail. Ik probeer altijd overal op te antwoorden.

Koppiestiêd op Texel
Voorziet de website wekelijks van een blog over wat er speelt op Texel.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik ben blij dat Texelpop terugkeert.Reageren!