Logo texelsecourant.nl


Blogs

Het is weer voorbij...

  Column

Jawel dames en heren. Het officiële hoogseizoen zit er weer op. Maandag beginnen ook op Texel de scholen weer en zijn de grote vakanties in heel Nederland voorbij.

Wat waren we lekker weg met zijn allen en wat was er veel te doen. Het was weer gezellig druk en dus hadden we weer genoeg te klagen. En een Nederlander die niet klaagt, heeft natuurlijk een probleem. Afgelopen week maakten we de laatste stuiptrekkingen mee van een zomer zonder teveel gedoe. De hemel huilde van weemoed tijdens de laatste zomermarkt in Den Burg. De organisatie probeerde de hemel te troosten en was er vol van overtuigd dat het zou lukken. Ondanks troostende woorden, bleef het de hele dag tranen regenen. Maar ach, huil niet omdat het voorbij is. Lach omdat het gebeurd is. Wie weet kunnen de trouwe marktbezoekers troost vinden in het feit dat er vandaag nog een extra havenmarkt in Oudeschild is.

In een jaar waar er traditiegetrouw veel geklaagd werd over de drukte, zijn er vooral mooie dingen om op terug te kijken. Tropical was een gezellige afsluiter in De Koog, in Oudeschild hadden we een prachtig eetfeestje op het strand bij de Waddenhaven en De Waal kende een topeditie van Sommeltjespop (u weet wel, het zou gaan regenen, maar het werd kortebroekenweer). Wie niet van de evenementen houdt, had genoeg andere kansen om te genieten. De boot bracht massa's mensen over en toch was het alleen erg druk in de dorpskernen. Goed nieuws, want daar wordt geld uitgegeven en menig ondernemer zal tevreden in zijn of haar portemonnee kijken. 

Nu even uitrusten en dan weer door. Want het feest is nog niet voorbij. Terwijl de kindjes weer in de schoolbanken zitten, maakt Texel zich op voor de grijze golf. Onze generatie 65+-ers is al bezig in te pakken en tuft vanaf maandag met een noodgang van zeventig kilometer per uur over de snelweg. Ik doe er grappig over, maar eigenlijk is het een welkome doelgroep. De doelgroep heeft geld, geen zin om te koken en stopt een keer vaker voor een kop koffie met een stuk taart of gewoon een goede borrel. 

Daarnaast weten we allemaal dat het seizoen zeker in de weekenden nog wel even doordendert. Dit is niet in de laatste plaats te danken aan de organisatie van een aantal - ook jongeren trekkende - evenementen. Met de Samengestelde Wedstrijden, Culinair, de Beach Obstacle Run, het Windfestival, de Texel Halve Marathon, Struûn en Blues is er nog heel veel te doen. En dan is dit pas een selectie. We gaan ons echt niet vervelen.

Zelf kijk ik uit naar de avondjes kroeg, waarbij het pas laat druk wordt. Een barretje vol Texelaars in De Jutter en Tjeerd die even niet zingt omdat er geen toeristen zijn. Ik geniet van het hoogseizoen, net zoals ik van het naseizoen geniet. Even de druk van de ketel. Bovendien kom je weer mensen tegen, die je in het hoogseizoen niet gezien hebt, Tijd voor elkaar. Qua werk is het einde van de vakantie ook een zege. De verenigingen komen weer op gang en de politiek roert zich weer. Oftewel, het nieuws komt weer iets makkelijker... En er zijn belangrijke beslissingen te maken. 

"Ik heb d'r zin an. At your service"

Job Schepers

De blogs worden geschreven op persoonlijke titel en vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Het zijn geen journalistieke producties, maar stukken gevormd vanuit mijn mening. Ik ga graag de dialoog aan. Dat kan via Facebook onder het bericht, maar ook via de mail. Ik probeer altijd overal op te antwoorden.

Koppiestiêd op Texel
Voorziet de website wekelijks van een blog over wat er speelt op Texel.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Er moet een aanmeldplicht komen voor alle bed and breakfastsReageren!