Logo texelsecourant.nl
Foto: Gemeente Texel
Blogs

Texels plannen

  Column

Texelaars en plannen, het bleek afgelopen periode weer een ongelukkige combinatie. In drie belangrijke weekenden werd Texelaar en toerist weer verrast met verrassingen.

In de drukte rond de meivakantie koos de TESO er voor om de Texelstroom uit de vaart te halen. De CNG-tanks moesten getest worden en wat is een beter moment dan een mega-drukke dag waarop de Duitsers Texel verlaten (hun vakantie zat er op) en de Nederlanders naar het eiland komen. De good old Schulpengat deed haar best, maar kon niet voorkomen dat lange wachtrijen het gevolg waren. Ach, het staat nog steeds in schril contrast met de urenlange wachtrijen van vroeger tijden. 

De gemeente koos het begin van de drukte als ideaal tijdstip om de Kerkstraat in Den Hoorn eens stevig op de schop te nemen. Het leidde tot de nodige verbazing onder de Hoornders, met name diegenen die van het toerisme moeten leven. De gedachten gingen even terug naar het opbreken van de Bernhardlaan. Die werkzaamheden werden keurig in de herfstvakantie gepland. Verder werd nog een keer met Pinksteren het trottoir langs de Badweg vervangen. Prima planning dus.  Er moet toch iemand op het gemeentehuis zijn die een overzicht heeft van drukke tijden. Anders kan ik ze hierbij de Spinbaankalender aanbevelen. Daar staan alle vakanties (Duits en Nederlands) overzichtelijk op. 

De prijs voor de meest gelukkige planning gaat echter naar ons veelgeprezen openbaar vervoer. In Den Helder startte zaterdag 22 april een pilot met de bus. De uitstaphalte van de bus voor het stationsgebouw van TESO is de komende weken tevens instaphalte voor de bus naar het NS-station. Snapt men eindelijk het systeem, verandert men de opstaphalte op de eerste dag van de meivakantie. Het leidde tot de nodige verwarring en ontevreden reizigers. 

Nou is het allemaal niet zo erg hoor. Het is niet zo dat Den Hoorn onbereikbaar is, ook zonder Texelstroom is Texel gewoon bereikbaar en als je even goed kijkt, is ook de opstaphalte van de bus wel te vinden. De timing is gewoon niet gelukkig. Het is alsof je besluit de verlichting te doven in een periode dat het lang licht is, maar dit door vertragingen pas de herfst wordt. Je zou het dan beter nog even wat langer door kunnen schuiven tot bijvoorbeeld de lente denk ik dan. Maar goed, er zullen goede redenen zijn. Texel en plannen, het kan een stuk beter. 

Job Schepers

De blogs worden geschreven op persoonlijke titel en vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Het zijn geen journalistieke producties, maar stukken gevormd vanuit mijn mening. Ik ga graag de dialoog aan. Dat kan via Facebook onder het bericht, maar ook via de mail. Ik probeer altijd overal op te antwoorden.

Koppiestiêd op Texel
Voorziet de website wekelijks van een blog over wat er speelt op Texel.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik ben blij dat Texelpop terugkeert.Reageren!