Logo texelsecourant.nl
Blogs

Juridisch weekje

  Column

Het was me het juridische weekje wel. De uitspraken van de rechters kan ik moeilijk beoordelen, ik heb immers niet de hele dossiers. Maar opvallend was het allemaal wel weer.

Ten eerste kwam gisteren het nieuws over Talk of the Town. Waar velen verbaasd reageerden, deed ik dat niet. Eerdere vonnissen werden binnengehaald alsof Paul van Dijk als winnaar over de streep zou komen. Maar in die uitspraken bleek al dat deze 'overwinningen' zeer breekbaar waren. Nu is het doek gevallen en moet Paul er uit. Het net opgeknapte pand moet 'in oude staat' "hersteld" worden. Alsof je een opgeknapte ruïne weer half afbreekt. Zitten we straks weer tegen die Mexicaanse kringloopwinkel (gejatte omschrijving) aan te kijken. Daar zijn we mooi klaar mee. En de nieuwe kozijnen die Paul geplaatst heeft? Moeten die er ook weer uit? Kijk, de rechter heeft geoordeeld en daar kwam uit dat Frits gelijk had. Dat kunnen we allemaal niet leuk vinden, maar dat is een gegeven. Dat het pand daarom weer deels verwoest moet worden, vind ik vreemd. Wie heeft daar wat aan? Ook Frits moet toch zien dat het er beter uitziet dan het er in jaren heeft uitgezien? Maar gezien de Karseboom heeft hij een fetisj voor vervallen panden. De zaak kreeg vooralsnog een kenmerkend einde. Op Facebook sprak Frits van 'twee verliezers'. Lijkt me wat hypocriet. Ik zou dolblij zijn als ik hem was, want je bent in het gelijk gesteld. Om dan de slachtofferrol te kiezen, lijkt mij niet het moment. Zeker niet aangezien heel De Koog straks weer tegen die cowboys en indianen aan moet kijken. 

Een andere opmerkelijke zaak maakten we mee bij de karting. Dat je tegen de regels uitbreidt, is niet slim. Dat je het terug moet draaien snap ik ook. Maar ik begreep dat deze uitbreiding al 19,5 jaar geleden heeft plaatsgevonden. Ben je dan als gemeente niet een beetje laat om in opstand te komen? Dit riekt naar een klassiek geval van ondernemertje pesten. Het lijkt mij niet leiden tot een constructieve samenwerking tussen 'burger' en politiek. Laten we maar hopen dat ook de gemeente de 1-aprilgrap ontdekt heeft. Je kunt in je recht staan, maar om daar nou na bijna twintig jaar mee te komen.

Tot slot hebben we de kwestie met de Yurt in het Hogeberggebied. Hartstikke fijn voor de eigenaren en het is ze van harte gegund. Als de regels het toelaten, hebben ze groot gelijk dat ze het doen. Ik vind het geen gezicht, zo'n maffe tent in een typisch Texelse cultuurhistorisch landschap. Maar goed, mensen met kennis van alle regels hebben geoordeeld en we moeten het er maar weer mee doen. Sta ik eens achter de gemeente, krijgen ze ongelijk.

Eén ding is zeker, het is nooit saai op Texel. 

Job Schepers

De blogs worden geschreven op persoonlijke titel en vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Het zijn geen journalistieke producties, maar stukken gevormd vanuit mijn mening. Ik ga graag de dialoog aan. Dat kan via Facebook onder het bericht, maar ook via de mail. Ik probeer altijd overal op te antwoorden.

Koppiestiêd op Texel
Voorziet de website wekelijks van een blog over wat er speelt op Texel.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik ben blij dat Texelpop terugkeert.Reageren!