Logo texelsecourant.nl
Blogs

Een vreemde wereld

  Column

Met tweehonderd vrouwen naar de bioscoop, de natte droom van vele mannen. Toch stapte ik woensdag enigszins nerveus de meute met verbaasde gezichten in. Ik heb opmerkelijke klussen gehad voor de krant, naar de Ladiesnight van de bioscoop is toch één van de toppers. Het punt waar je je afvraagt of je onderdeel wordt van een hele slechte, uitputtende pornofilm, een lynchpartij of gewoon een gezellige avond.

Ik wist niet precies wat ik me er van voor moest stellen, zo'n ladiesnight. Je komt er als man niet snel terecht. De film, Soof 2, zei me niets. Sterker nog, ik wist niet eens dat er een deel één was. Tot mijn eigen verbazing was ik enigszins zenuwachtig en zag ik toch tegen dit avontuur op. Elmar Keijser van de bioscoop had mij een plaats in het midden beloofd, maar bij aankomst was er een stoelenwisseling. "Er zijn twee vrouwen die graag naast elkaar willen zitten. Voor jou heb ik een plaatsje aan de zijkant, dan heb je ook wat meer lucht." Hij had goed begrepen dat ik dit geen straf vond.

Op tijd zocht ik mijn plaats op, dat voorkomt weer vreemde blikken of twaalf keer uitleggen wat een man op zo'n avond moet. Naast mij zaten bekenden, die al snel de M&M's met mij deelden, ondertussen genietend van hun kop thee. Een voordeel van een vrouwenavond is dat de chocola rijkelijk aanwezig is. Moois om naar te kijken trouwens ook. De stoelen voor mij blijven lang leeg. Vlak voor het startsein van de hoofdfilm stroomt een groep meiden van, naar ik schat, een jaar of achttien binnen. Ze kijken om en zijn duidelijk verbaasd vanwege mijn aanwezigheid. Er wordt wat gegiebeld en 'onopvallend' achter de hand gepraat. Ik doe alsof ik het niet door heb en bedenk me wat ze zoal bespreken. Of ze vragen zich af of er een zeer vrouwelijke homoseksueel naar binnen is geglipt, of mijn ombouwoperatie is mislukt of ze vragen zich gewoon af wat zo'n jonge mannelijke god op de ladiesnight moet? Wie zal het zeggen? Voor mijn eigen ego ga ik maar voor de laatste optie. 

Al als de voorfilms beginnen, maak ik kennis met de wereld van de vrouwenavond. Als een shirt van Jim Bakkum uitgaat (je weet wel, die jongen die ooit bijna succes had met Idols), klinken er opgewonden geluiden uit de zaal. Daarvoor kom je als vrouw natuurlijk. En dan is het wel zo fijn als je man er niet bij is, mannen zijn snel op hun pik getrapt. In een zaal vol vrouwen valt er weinig te trappen. Als de hoofdfilm begint, verwacht je dat het stil wordt, vergeet het maar. Vrouwen zijn multitaskers, zoals we allemaal weten. Die kunnen bijkletsen en film kijken tegelijkertijd. Ze missen niets, weten alles te betrekken op hun eigen leven of op zijn minst op het leven van iemand die ze kennen. Zodra er voor de eerste keer iets gebeurt dat grappig is, kom ik er pas achter dat ik me in een wereld vol geheimen begeef. De mysterieuze wereld van de ladiesnightjungle. Zit je normaal bij een film, wordt er ingetogen gelachen. Ik heb overnacht tussen de brulapen in de jungle van Suriname. Dat maakte herrie, maar dit slaat alles. Net als overnachten in de jungle een onvergetelijke ervaring. Als Mowgli in de jungle (of Lt. John Dunbar tussen de indianen), hoorde ik er niet thuis. 

Dat ik er niet thuishoorde, betekent niet dat het niet leuk was. Ik heb me kostelijk vermaakt, en nog belangrijker: de doelgroep vermaakte zich uitstekend. Alles was prima geregeld en aan alles was gedacht. Volgens mij had iedereen een leuke avond. Wat mij betreft? In de pauze ben ik stilletjes, als Mowgli uit de jungle, vertrokken naar het mensendorp. Weg uit de jungle, een vreemde wereld achterlatend. Een enerverende avond. 

Job Schepers

De blogs worden geschreven op persoonlijke titel en vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Het zijn geen journalistieke producties, maar stukken gevormd vanuit mijn mening. Ik ga graag de dialoog aan. Dat kan via Facebook onder het bericht, maar ook via de mail. Ik probeer altijd overal op te antwoorden. 

Koppiestiêd op Texel
Voorziet de website wekelijks van een blog over wat er speelt op Texel.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!