Afbeelding
Foto: Celine Kuijper

Dit artikel is geschreven door
Julia Van der Velde

Julia van der Velde blogt op freelancebasis voor de Texelse Courant

“Een fijn leven verder”

Column Blogs

Deze week was een van mijn zusjes jarig. Ze kreeg van een vriendje uit de straat een kaart met een grote “10” erop. Hij had haar gefeliciteerd in de kaart en wenste haar een fijn leven toe. Daar moesten we allemaal even om lachen, want het is natuurlijk raar om dat iemand toe te wensen. Normaal zeg je dat wanneer je elkaar nooit meer zal zien, wat nu niet het geval is. De zus van mijn oma daarentegen meende het wel toen ze zei: “een fijn leven verder”. 

Mijn oma, wel gevaccineerd, en haar zus, niet gevaccineerd, hadden er heuse ruzie om. Mijn oma wil niet in fysiek contact komen met mensen die niet gevaccineerd zijn, wat begrijpelijk is op leeftijd, maar haar zus is het er niet mee eens en heeft hierna het contact volledig verbroken. Met tranen in haar ogen zat ze daar. Daar schrok ik van, je hoort het vaker tegenwoordig, families die uiteenvallen door de eeuwige discussie van het vaccineren. 

Soms gaat het om complotdenkers die daadwerkelijk doodangsten uitstaan om gevaccineerde mensen. Ze denken dat gevaccineerde mensen hen besmetten met het spike-eiwit, wat je aanmaakt na vaccineren. Maar daarentegen dachten complotdenkers ook dat de gevaccineerde massaal zouden overlijden op 11 augustus, onder invloed van 5G. Vaak vraag ik me af waar deze gedachtes vandaan komen en waarom deze mensen er zo heilig van overtuigd zijn dat alles altijd maar zo grandioos mis moet gaan.

Het is triest dat door de vaccinatiediscussie families stuk gaan. Gister las ik een stuk waarin een dochter zich niet wilde laten vaccineren en haar ouders haar de deur uit hebben gezet. Het was een gezin waarin normaal altijd alles besproken werd en dit onderwerp was taboe, sindsdien heeft ze haar ouders amper gezien. Het is natuurlijk ook heel vervelend wanneer je er zo bang voor bent, bang zijn is nooit leuk, maar het is toch absurd dat je dan daardoor een streep door je familie zet? 

Zelf zou ik me niet kunnen voorstellen dat ik zo maar tegen een van mijn zusjes zou zeggen: “een fijn leven verder!” 

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 14 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 19 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1