Afbeelding
Foto: Patrick Zijm

Het kan alleen maar beter gaan

Column Blogs

Zo! Allereerst een gelukkig nieuwjaar! Nieuwe ronde, nieuwe kansen zullen we maar zeggen! Hoewel 2020 voor mij persoonlijk eigenlijk best een jaar met hoogtepunten was, begrijp ik dat dit niet voor het merendeel geldt. Maar aan iedereen die dit in goede gezondheid leest: we kunnen alleen maar omhoog!

Geen ellenlange column van de hoofdredacteur over inentingen, het wel of niet bestaan van een virus of mijn opinie ten opzichte van de stelling of de maatregelen en de gevolgen wel evenredig zijn. Dat eindigt opnieuw in een ellenlange discussie tussen mensen die het in de verste verte niet eens gaan worden. Ik schrijf dit artikel vooraf en als het geplaatst wordt, hebben hopelijk weinig mensen hier tijd voor over. 

Wie weet leest u het, terwijl u de champagne nog tegen uw voorhoofd voelt klotsen en de laatste stukjes oliebol nog tussen uw kiezen uitpulkt. Laten we er met z’n allen een mooi jaar van maken! Het zal ongetwijfeld geen makkelijk jaar worden, maar laten we zoeken naar mogelijkheden.

En dromen mag! Ik hoop dat we elkaar snel ontmoeten in het café, in een restaurant of bij een leuk festival. Ik zie uit naar tijden dat ‘We moeten het samen doen’ en ‘Houd vol’ geen standaard opgedreunde tekstjes op bushokjes worden, maar weer betekenis krijgen. We zijn allemaal coronamoe. De één omdat ie bang is voor zijn gezondheid, de ander omdat ie het niet gelooft en weer een ander omdat zijn zuur bij elkaar verdiende pensioen beetje bij beetje dreigt te verdampen.

Mijn geduld is wel op, maar laten we nog even tot tien tellen! We zitten in hetzelfde schuitje! Op sociale media lijkt het af en toe wel een burgeroorlog en onenigheden worden afgedaan als ‘wappies’ enerzijds en ‘slapende schapen’ anderzijds. Aan het einde van iedere discussie staan de deelnemers op exact hetzelfde punt. In die tijd had u ook een blokkie om gekund of even met de partner tussen de lakens kunnen duiken. Is dat thuiswerken ook nog ergens goed voor. Onthoud dat er altijd wel iets positiefs is te vinden! En als zelfs dat niet lukt: er zijn vast mensen die het nog erger hebben. Dit laatste lijkt me overigens geen goede drijfveer voor een gelukkig gevoel, maar je hebt er psychopaten tussen zitten. 

Ik wens u allemaal voor nu gewoon een prachtig jaar, waarbij we bij de Texelse Courant weer heel hard ons best gaan doen om het nieuws te verslaan! En ja, hopelijk weer met nieuws over de verenigingen, evenementen en feestjes. Tot snel!

Job Schepers

Hoofdredacteur Texelse Courant

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 22 uur geleden 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur gisteren
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30