Afbeelding

Alternatief Kerstverhaal Wouter Kuip

Column

Wouter Kuip uit De Koog schrijft regelmatig vermakelijke stukken. Ook zijn alternatieve kerstverhaal verdient het om door meer mensen gelezen te worden. Die ruimte bieden wij hem graag. 

Kerstverhaal 

Uit het niets was het vandaag opeens zo ver: ‘het moment’.

Nietsvermoedend reed ik vanmiddag met de auto terug naar huis, net nadat de hemel haar overvloedige vocht over ons heen had geloosd. Soms meer varend dan rijdend, met voor mij uitgestrekte poelen van voormalig zeewater op de weg. Op vijftig meter afstand stak plots een keurig geklede man over en kwam al lopend op het trottoir mijn kant op. Met energieke tred vervolgde hij zijn weg in een poging te ontkomen aan het Engelse weer dat zich wederom aandiende. Tussen ons in lag een enorm meer op de weg, strak tegen het trottoir aan.

De man richtte zijn blik geïrriteerd omhoog en vervolgens op mij, terwijl ik met rasse schreden naderde... Plots stond de tijd stil en was er een enorm fel licht, terwijl heftige strijdmuziek aanzwol tijdens dit Matrixiaanse moment. Onze blikken raakten verstrengeld in een heftige staredown en geen van beiden wensten we een spoortje emotie te tonen. De man naderde in slow motion de plas - zijn blik onafgewend op mij - terwijl mijn persoon hetzelfde deed. Het “no man’s land” tussen onze posities werd snel kleiner en beiden beseften we wat een onafgebroken koers tot mogelijk gevolg had.

Ik voelde een ‘bucketlist’ moment aankomen en mijn voet gedroeg zich als een klein kind; hij werd erg trigger happy. De snelheid liep snel op en de man kon enige vorm van gespannenheid niet meer onderdrukken... De tewaterlating was nog maar enkele seconden verwijderd van het moment van impact. Het was een oneerlijke strijd en als een hert in de koplampen smeekte de blik in zijn ogen om genade. Schaakmat. Visioenen van een druipnatte man die al starend uit een raam tot het besef kwam dat hij verloren had in het leven, maakten zich van mij meester toen ik aanstalten maakte om zonder inschrijving deel te nemen aan ‘te land, ter zee en in de lucht’. Het moment was daar en zoals jullie al uit mijn kwaadaardige karakter kunnen afleiden:

ben ik uitgeweken...

Terwijl de tekens op mijn kentekenplaat veranderd waren in ‘loser’ en ik verslagen mijn weg vervolgde, vielen mij een innemende knik en een opgeluchte begroeting met hand ten deel. Hopelijk houden jullie het ook droog na het lezen van dit alternatieve kerstverhaal, fijne dagen allemaal.

Wouter kuip 

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 12 uur geleden 10
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 14 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30