Afbeelding
Foto: Sytske Dijksen

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

#alternatievemeierblis

Column Blogs

De coronacrisis zorgt niet alleen voor onzekere tijden, het zet ook een streep door leuke samenkomsten, zaken die ons dierbaar zijn. Voor mij is dat bijvoorbeeld de meierblis. Ik kijk daar dus het hele jaar naar uit en ik zal niet de enige niet zijn! Nu heb ik wat bedacht om het leed iets te verzachten. Een actie die de saamhorigheid van de meierblis benadert, maar dit kan alleen als jullie allemaal meedoen! 

Laten we op 30 april - tegen de tijd dat het gaat schemeren - allemaal iets voor het huis zetten (of op het balkon, als er geen voor het huis is). Laten we de boze wintergeesten alsnog verjagen. Niet met enorme vreugdevuren, dat zit er helaas even niet in. Maar een vlammetje van hoop moet toch lukken! Met zijn allen, voor ons allen! Een tuinfakkel, een tuinkaars, een vuurkorfje waar het kan en waar het niet kan zou een stormlantaarn toch al heel mooi zijn (Laten er wel op letten dat de brandweer niet een drukke avond krijgt, dat is niet de bedoeling namelijk). Dit idee is leuk, maar slaagt alleen als we allemaal mee doen! 

Hazes zong het al: "Samen staan we sterk, eendracht maakt machtig." Dus doe mee! Niet alleen bewoners. Hotels, gemeente, winkels, restaurants, kantoren! Verzin het maar. We kunnen dit. Gewoon als gevoel van saamhorigheid! Laten zien dat we zaken als onze meierblis niet vergeten zijn. Ik zie op dit moment overal de beren van de 'berenjacht', een geweldig initiatief. Laten we nu eens kijken hoe ver we dit kunnen krijgen! We zijn allen thuis, dan kunnen we met zijn allen toch een beetje verlichting brengen nu de toeristen er niet zijn? Nu er zo weinig is voor velen om vrolijk van te worden. 

Ik zie dat er veel negativiteit is, dat er zorgen zijn. Maar probeer ook de mooie dingen te blijven zien! Kijk hoe er meer dan ooit naar elkaar omgekeken wordt! Kijk hoeveel initiatieven er zijn. Dat is toch prachtig! Kijk naar de interactie tussen leerlingen en docenten zonder dat er les is! Kijk naar de mooie dingen! 

Laten we dit licht van hoop samen laten ontbranden en deel dit bericht. Het kan prachtig worden, maar ik kan dit niet alleen! #alternatievemeierblis

Job Schepers

Hoofdredacteur Texelse Courant

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 13 minuten geleden 1
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 1 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 20 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 uur geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen gisteren 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30