Dit artikel is geschreven door
ZDH Den Hoorn

Voetbalvereniging de Zwaluwen uit Den Hoorn.

ZDH sluit seizoen af met verlies

Algemeen

ZDH is er zondag in Nieuwe Niedorp niet in geslaagd de punten te veroveren. Na een spannende wedstrijd bleek de thuisploeg net iets sterker en vooral efficiënter: 3-1.

De Hoornders verschenen niet in hun sterkste opstelling aan de aftrap, maar hadden na het knappe gelijkspel tegen Sint Boys goede hoop op een positief resultaat. Eerder dit seizoen waren ze tegen Nieuwe Niedorp al dicht bij een punt geweest, maar werd het 1-2. De start was echter beroerd. Mike de Bruijn, die zijn 450ste competitiewedstrijd voor ZDH speelde, leek bij een corner voor opruiming te zorgen, maar kreeg de bal niet goed weg, waarna een tegenstander er als de kippen bij was om te profiteren.

Daarna hadden de Zwaluwen het nog een kwartier lastig op het hobbelige veld, waar de harde wind vrij spel had, maar geleidelijk kregen ze de zaakjes aardig op orde. Gijs de Graaf creëerde een aardige kans en schoot zelf, maar had wellicht beter kunnen afleggen op Tom Bijl. Bij twee klutssituaties uit hoekschoppen was De Bruijn dicht bij een treffer. Na ruim een half uur viel dan toch de verdiende gelijkmaker. Bijl werd gevloerd en specialist De Graaf krulde de bal langs de muur in de hoek: 1-1. Vlak voor rust leek De Bruijn na een pass van De Graaf zelfs voor een voorsprong te zorgen, maar de scheidsrechter constateerde buitenspel.

Net als in de eerste helft ging het ook na de thee snel mis. Waar heel ZDH zich instelde op een voorzet voor het doel, werd de bal juist buiten het strafschopgebied teruggelegd, gevolgd door een daverende knal in de kruising. Daarna had Nieuwe Niedorp een optisch overwicht, maar was ook ZDH dreigend. Beer van Gelder viel sterk in voor Tijs van Exel. De jonge middenvelder was sterk aan de bal en stond een paar keer aan de basis van een kansrijke aanval.

Een kwartier voor tijd viel de beslissing. Guido Boogaard zette met een steekpass Bijl vrij voor het doel, maar de keeper bracht redding. In de tegenaanval werd de bal diep achter de Hoornder defensie gelegd. Keeper Tom Reijnders kwam ver uit zijn doel, maar een tegenstander was er net iets eerder bij, waarna deze een vrij doel voor zich had.

Komende Zaterdag sluit ZDH het seizoen af met het eigen toernooi.

Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 46 minuten geleden
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen gisteren
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5
Afbeelding
Texelse Courant stopt samenwerking Spotta Algemeen 21 apr, 10:30 6
Storm op komst.
De Lezersfoto - Slecht weer op komst Algemeen 21 apr, 08:00