Logo texelsecourant.nl
Foto: Job Schepers

Mishandeling met gitaar: tien weken cel

Een 31-jarige man uit Den Burg heeft van de politierechter in Alkmaar wegens mishandeling en huisvredebreuk tien weken gevangenisstraf opgelegd gekregen. De officier van justitie had vijf maanden gevangenisstraf geëist.

De Texelaar was op 25 oktober van het afgelopen jaar samen met een vriend naar een kennis thuis in Den Burg gegaan om te borrelen. In de woning liepen de gemoederen onder invloed van drank en drugs echter al snel op. Wat zich precies afspeelde, bleef door tegenstrijdige verklaringen onduidelijk. Maar duidelijk was dat de bewoner zich bedreigd en geïntimideerd voelde, zijn bezoeker half in paniek licht in het gelaat verwondde met een klein mesje en vervolgens met zijn eigen gitaar werd afgetuigd. Het resultaat: twee gebroken onderarmen, een open hand en een kapot instrument.

Voor de politierechter hield de 31-jarige Texelaar vol dat hij geen keus had: "Hij was daar ineens met dat mes. Ik kon geen kant op." Dus gaf hij hem eerst een harde trap en daarna drie klappen met de gitaar. Daarna vertrok hij met zijn vriend uit de woning – onder veel gescheld en gevloek, dat tot op straat doorging.

De man moest zich donderdag ook verdedigen tegen de beschuldiging van huisvredebreuk. Tussen 12 december vorig jaar en 18 januari zou hij in de woning van een kennis in een begeleid wonen-project met name in de nachtelijke uren drugs hebben gebruikt en gedeald. Daarbij negeerde hij uiteindelijk aanwijzingen dat hij zich niet meer bij de woning mocht vertonen en bleef hij zich aan de bewoner opdringen.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!