Afbeelding
Foto: Job Schepers

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Mishandeling met gitaar: tien weken cel

Algemeen

Een 31-jarige man uit Den Burg heeft van de politierechter in Alkmaar wegens mishandeling en huisvredebreuk tien weken gevangenisstraf opgelegd gekregen. De officier van justitie had vijf maanden gevangenisstraf geëist.

De Texelaar was op 25 oktober van het afgelopen jaar samen met een vriend naar een kennis thuis in Den Burg gegaan om te borrelen. In de woning liepen de gemoederen onder invloed van drank en drugs echter al snel op. Wat zich precies afspeelde, bleef door tegenstrijdige verklaringen onduidelijk. Maar duidelijk was dat de bewoner zich bedreigd en geïntimideerd voelde, zijn bezoeker half in paniek licht in het gelaat verwondde met een klein mesje en vervolgens met zijn eigen gitaar werd afgetuigd. Het resultaat: twee gebroken onderarmen, een open hand en een kapot instrument.

Voor de politierechter hield de 31-jarige Texelaar vol dat hij geen keus had: "Hij was daar ineens met dat mes. Ik kon geen kant op." Dus gaf hij hem eerst een harde trap en daarna drie klappen met de gitaar. Daarna vertrok hij met zijn vriend uit de woning – onder veel gescheld en gevloek, dat tot op straat doorging.

De man moest zich donderdag ook verdedigen tegen de beschuldiging van huisvredebreuk. Tussen 12 december vorig jaar en 18 januari zou hij in de woning van een kennis in een begeleid wonen-project met name in de nachtelijke uren drugs hebben gebruikt en gedeald. Daarbij negeerde hij uiteindelijk aanwijzingen dat hij zich niet meer bij de woning mocht vertonen en bleef hij zich aan de bewoner opdringen.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 33 minuten geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3