Logo texelsecourant.nl
Foto: Zilveren Camera

Zilveren Camera-tentoonstelling inspireert tot fotowedstrijd

De Zilveren Camera-tentoonstelling komt naar Texel. Over deze expositie meer in de krant van 4 juni. Maar om deelnemers meer tijd te geven, kondigen we nu alvast de fotowedstrijd aan die de Texelse Courant organiseert in samenwerking met de organisatie van de expositie in de toenmalige Drijverschool in Den Hoorn.

Het thema van de wedstrijd is 'Eilandleven – een kijkje achter de schermen van Texel en haar bewoners/bezoekers'. De jury zal er dan ook op letten dat er beleving in de foto's te zien is. Het is een breed thema, dat de fotografen uitdaagt. De winnende foto zal bekend worden gemaakt aan het einde van de expositie op 30 juni. De winnende foto siert de voorpagina van de hierop volgende dinsdagkrant.

De jury bestaat uit Anoek Steketee, Frank Spooren en Job Schepers. Steketee zit in de organisatie van de expositie in Den Hoorn en exposeerde eerder in onder meer het Rijksmuseum en FOAM. Frank Spooren is directeur van VVV Texel en weet alles van eilandbeleving. Job Schepers is sinds dit jaar hoofdredacteur van de Texelse Courant en won in 2018 nog de prijs voor de nieuwsbladfotografie.

"We hopen op verhalende foto's over Texel, Texelaars en haar bezoekers. Liever dus geen foto's van zonsondergangen en vuurtorens, maar van het leven op Texel, Texel achter de schermen. De foto moet een verhaal vertellen. Verder willen we de deelnemers vooral alle vrijheid geven en laten ons graag verrassen", stelt de jury.

Inzendingen kunnen tot 23 juni worden opgestuurd via job@texelsecourant.nl, onder vermelding van naam en contactgegevens. Graag verneemt de jury ook het verhaal achter de foto.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Initiatiefnemers van de petitie "Zeg nee tegen 5G" waarschuwen dat 5G (snel internet) schadelijke is voor onze gezondheid. Mee eens of niet mee eens?Reageren!