Logo texelsecourant.nl
Foto: Circus Renz

Waarschijnlijk toch circus op Texel

Er komt waarschijnlijk toch een circus naar Texel deze zomer. Circus RENZ Berlin heeft een andere locatie gevonden en wel een veld aan de Hallerweg nabij Den Burg. De evenementenaanvraag is in behandeling, als deze goedgekeurd wordt strijkt het circus 1 augustus op Texel neer.

Eerder werd bekend dat het circus onder meer in verband met het innemen van parkeerplaatsen niet plaats kon vinden op de Nikadel in De Koog. Mocht het circus zelf echter een geschikte locatie vinden, kon deze alsnog aan de gemeente worden voorgelegd. Circus RENZ Berlin zocht en vond een terrein, en het kwam tot een akkoord met de eigenaar daarvan. Het gaat om het veld gelegen aan de Hallerweg, net buiten Den Burg.

De gemeente heeft de periode aangewezen waarbinnen het evenement bij doorgang zou mogen plaatsvinden, het betreft tien speeldagen in de eerste twee weken van augustus. Circus RENZ Berlin zal in de genoemde periode dagelijks één voorstelling organiseren, telkens op een vast tijdstip, en op dinsdag en donderdag tweemaal per dag.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!