Iedereen kent het sprookje van Aladdin.
Iedereen kent het sprookje van Aladdin. Foto: Disney Enterprises

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Aladdin keert terug op het witte doek

Cultuur

Genoeg te zien bij Cinema Texel. Aladdin keert terug op het witte doek en wel in real life. Op de seniorenmiddag draait 'If Beal Street Could Talk' en verder is er weer een editie van Royal Opera House Live, ditmaal Triple Bill - Ballet

Aladdin

Aladdin is het spannende verhaal van de charmante straatrat Aladdin, de moedige en zelfbewuste prinses Jasmine en de geest die mogelijk de sleutel is tot hun toekomst dat zich afspeelt in de fictieve havenstad Agrabah. De film is geregisseerd door Guy Ritchie, geschreven door John August en Guy Ritchie en gebaseerd op Disney's Aladdin.

If Beal Street Could Talk

If Beal Street Could Talk is een meeslepend, romantisch drama van de regisseur van Oscarwinnaar Moonlight; gebaseerd op het gelijknamige boek van James Baldwin. If Beal Street Could Talk speelt zich af in het begin van de jaren 70 in Harlem, New York en vertelt het tijdloze en ontroerende verhaal over de liefde tussen Clementine 'Tish' Rivers en Alonzo 'Fonny' Hunt. Na een jarenlange vriendschap durven zij op 19 en 20 jarige leeftijd toe te geven aan hun liefde voor elkaar en dromen zij van een toekomst samen. Alles loopt voorspoedig, totdat Fonny valselijk wordt beschuldigd van een verkrachting en hij in de gevangenis belandt. Tish ontdekt dat ze zwanger is en samen met de volledige steun van haar familie doet zij er alles aan om de onschuld van Fonny te bewijzen.

Royal Opera House Live | Triple Bill - Ballet

Met twee recente werken en één wereldpremière laat The Royal Ballet zich van zijn hedendaagse kant zien. Het hedendaagse repertoire van The Royal Ballet krijgt gezicht in het werk van drie momenteel toonaangevende choreografen. Christopher Wheeldons Within the Golden Hour draait om zeven stellen die elkaar aantrekken en afstoten, is gezet op muziek van Vivaldi en Bosso en speelt tegen de kleurrijke achtergrond van een suggestieve zonsondergang. Crystal Pite's Flight Pattern, nu voor het eerst hernomen, brengt een groot dansensemble op de been en ging te rade bij Górecki's beklemmende Symphony of Sorrowful Songs om een even schrijnend als empathisch beeld van de vluchtenlingenproblematiek te schetsen. Sidi Larbi Cherkaoui presenteert een nieuw werk, dat hij speciaal maakte voor The Royal Ballet en waarvan - hoe actueel wil je het hebben - de inkt nog nat zal zijn bij de première.

Volledig programma:

Een van de twee schildpadden die in januari op Texel aanspoelden.
Schildpadden dood na technisch mankement Algemeen 14 uur geleden 7
De Texelstroom.
Tarieven van TESO per 1 mei omhoog Algemeen 20 uur geleden 70
Livemuziek bij impossante beelden.
Film en muziek samen bij Jazz on the waves Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
medewerker planning gezocht 22 uur geleden
RPV Texel soorten reuma website
Uitnodiging RPV Texel Verenigingen 14 apr, 15:19
Afbeelding
Queen Must Go On! feest van herkenning Algemeen 14 apr, 12:30 15
Afbeelding
"Als we niets doen, gaat iedereen het voelen" Algemeen 14 apr, 10:30 13
Twee verdwaalde narcissen in een veld blauwe druifjes.
De Lezersfoto - Bollen in bloei Algemeen 14 apr, 08:00 2