Logo texelsecourant.nl
Golfsurfen met de Jeugdsportpas.
Golfsurfen met de Jeugdsportpas. (Foto: Sportservice Texel)

Jeugdsportpas ook voor brugklassers

Vanaf donderdag 23 mei gaat de Jeugdsportpas voor basisschoolkinderen uit groep 6, 7 en 8 weer van start. Deze periode wil de Sportstichting ook de eerste klas van het middelbaar onderwijs uitnodigen om mee te doen met de jeugdsportpas. Vijf sportaanbieders bieden in de periode van 23 mei tot vrijdag 28 juni een kennismakingscursus aan van een aantal lessen.

Doel van de kennismaking is kinderen een zo breed mogelijke sportoriëntatie aan te bieden en de drempel naar de sport te verlagen. Deelname kost slechts vijf euro per sport en is geheel vrijblijvend. Kinderen kunnen na afloop van de kennismaking natuurlijk lid worden van de club, maar dat is niet het doel op zich.

Deze periode staat in het teken van de buitensporten. De kinderen kunnen in deze periode kiezen uit triatlon bij de afdeling triatlon van de Wielersport Texel. Het zwemmen vindt plaats in zwembad Molenkoog, het hardlopen en fietsen op Sportpark Zuid in Den Burg. Deze cursus wordt afgesloten met een wedstrijdje minitriatlon op zaterdag 15 juni. Daarnaast kan er kennisgemaakt worden met Survivaltraining bij Teambuilding Texel in Den Burg, Zeilen bij watersportvereniging Texel in de haven van Oudeschild en atletiek bij AV Texel in Den Burg. Ook kunnen de kinderen een les golfsurfen volgen bij Surfschool Foamball in De Koog.

Wie wil meedoen met één van deze sporten kan een inschrijfformulier met het geld inleveren bij zijn of haar gymdocent. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Sportstichting Texel via 322815 of connie@sportstichtingtexel.nl.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ieder dorp zou een toeristisch informatiepunt moeten krijgen.Reageren!